Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη λόγω της χαμηλής ασφάλειας της τεχνολογίας bluetooth και λέγεται bluesnarfing ή bluejacking, ανάλογα με την μέθοδο που χρησιμοποιείται.
Επαφές, φωτογραφίες, μηνύματα κειμένου και ομιλίας, είναι άμεσα διαθέσιμα σε αυτούς που ξέρουν πως να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας φορητός υπολογιστής. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, αρκεί ένα μικρό netbook ή smartphone, ειδικά αν είναι ικανά να τρέξουν Linux ή ακόμα και Windows Mobile.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που γίνεται αυτού του είδους το hacking. Συνήθως το κάνουν ιδιώτες σαν κακόβουλο «παιχνίδι». Αλλά υπάρχουν και επαγγελματίες που υποκλέβουν στοιχεία από επιχειρηματίες ή φωτογραφίες από διασημότητες και τα πουλάνε σε ενδιαφερόμενους για ανάλογες αμοιβές.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της πρώτης περίπτωσης είναι διάφοροι ιδιώτες που έχουν βρεί τα τηλέφωνα και τα προσωπικά τους στοιχεία σε διάφορους ιστότοπους (ή ακόμα και γραμμένα σε τοίχους) σαν φάρσα.
Οι επίδοξοι hackers συχνάζουν συνήθως σε περιοχές υψηλού βιοτικού επιπέδου καθώς οι πιθανότητες για κινητά καινούριας τεχνολογίας είναι περισσότερες, καθώς και σε μέρη που συγκεντρώνονται πολλά άτομα, όπως καφετέριες και εστιατόρια καθώς το Bluetooth έχει μικρή σχετικά εμβέλεια.
Παραδείγματα της δεύτερης περίπτωσης είναι διάφορες προσωπικές φωτογραφίες διασημοτήτων που έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς στο Διαδίκτυο με μηνύσεις να εκκρεμούν εναντίων των υποκλοπέων, ενώ έχουν γίνει αρκετά σκάνδαλα που αφορούν υποκλοπές και μεγάλες εταιρείες, όπως το Hackgate τo 2005 κ.α.
secnews.gr , tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου