Μια πολύ νόστιμη ομελέτα με βραστές πατάτες, απάκι και πιπεριές.
Υλικά
●► 6 αυγά
●► 250γρ. απάκι
●► 2 πράσινες πιπεριές
●► 2 πατάτες
●► 100γρ. φέτα τριμμένη
●► αλάτι
●► μαύρο πιπέρι
●► κόκκινο πιπέρι
●► 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, βράζουμε για 2-3 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε ροδέλες.
Σπάμε τα αυγά τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το απάκι και αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές και στη συνέχεια τις πατάτες. Αφού σατιριστούν προσθέτουμε τα αυγά.
Όταν ψηθεί η ομελέτα από κάτω ,ρίχνουμε την φέτα από πάνω και βάζουμε την ομελέτα στον φούρνο στο gril για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά από πάνω και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σημαντικό είναι να έχουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και να καλύψουμε την λαβή του με αλουμινόχαρτο όταν το βάλουμε στο φούρνο για να μην καεί.
sintagespareas.gr
●► 6 αυγά
●► 250γρ. απάκι
●► 2 πράσινες πιπεριές
●► 2 πατάτες
●► 100γρ. φέτα τριμμένη
●► αλάτι
●► μαύρο πιπέρι
●► κόκκινο πιπέρι
●► 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, βράζουμε για 2-3 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε ροδέλες.
Σπάμε τα αυγά τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το απάκι και αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές και στη συνέχεια τις πατάτες. Αφού σατιριστούν προσθέτουμε τα αυγά.
Όταν ψηθεί η ομελέτα από κάτω ,ρίχνουμε την φέτα από πάνω και βάζουμε την ομελέτα στον φούρνο στο gril για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά από πάνω και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σημαντικό είναι να έχουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και να καλύψουμε την λαβή του με αλουμινόχαρτο όταν το βάλουμε στο φούρνο για να μην καεί.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη Να Σας Είναι !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου