Μια συνταγή του κ. Ηλία Μαμαλάκη χορταστική και απλούστατη!!!
Του την έφτιαξε μια έμπειρη γερμανίδα σε ένα από τα ταξίδια του στο Βερολίνο....
Υλικά
●► 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 2 αβγά
●► 2 κούπες γάλα
●► αλάτι πιπέρι
●► 5-6 φετούλες μπέικον
●► 3-4 φετούλες τυρί που λιώνει (ένταμ ή γκούντα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με το γάλα.
Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και σιγά-σιγά το αλεύρι ώσπου να πετύχουμε ένα ρευστό χυλό. Η πυκνότητα του χυλού είναι με το μάτι γι΄ αυτό λέγεται "με πείρα" η συνταγή!
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις φετούλες το μπέικον.
Μόλις αρχίσει να ψήνεται το μπέικον, ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι μας.
Τον βοηθάμε να πάρει καλό σχήμα και βάζουμε τις φέτες το τυρί.
Τουμπάρουμε την κρεπομελέτα μας με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου (κι εδώ χρειάζεται η πείρα!!!!)
Την αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί κι από κάτω και την απολαμβάνουμε καυτή!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μέσα στην κρεπομελέτα μπορείτε να βάλετε κι άλλα υλικά όπως ζαμπόν, γαλοπούλα, πάριζα, πιπεριά, μανιτάρια κ.τ.λ. Σε λίγα λεπτά έχετε ένα χορταστικό γεύμα με υλικά που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας. Αυτοσχεδιάστε !!!!!
sintagespareas.gr
●► 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 2 αβγά
●► 2 κούπες γάλα
●► αλάτι πιπέρι
●► 5-6 φετούλες μπέικον
●► 3-4 φετούλες τυρί που λιώνει (ένταμ ή γκούντα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με το γάλα.
Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και σιγά-σιγά το αλεύρι ώσπου να πετύχουμε ένα ρευστό χυλό. Η πυκνότητα του χυλού είναι με το μάτι γι΄ αυτό λέγεται "με πείρα" η συνταγή!
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τις φετούλες το μπέικον.
Μόλις αρχίσει να ψήνεται το μπέικον, ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι μας.
Τον βοηθάμε να πάρει καλό σχήμα και βάζουμε τις φέτες το τυρί.
Τουμπάρουμε την κρεπομελέτα μας με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου (κι εδώ χρειάζεται η πείρα!!!!)
Την αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί κι από κάτω και την απολαμβάνουμε καυτή!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μέσα στην κρεπομελέτα μπορείτε να βάλετε κι άλλα υλικά όπως ζαμπόν, γαλοπούλα, πάριζα, πιπεριά, μανιτάρια κ.τ.λ. Σε λίγα λεπτά έχετε ένα χορταστικό γεύμα με υλικά που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας. Αυτοσχεδιάστε !!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου