Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ισλί: γεμιστά μελομακάρονα !!!



Αν η γιαγιά σου έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία, σίγουρα θα βρήκες κάποια στιγμή στον χριστουγεννιάτικο μπουφέ ένα λαχταριστό ισλί. Γεμιστή λιχουδιά με άρωμα ανατολής !!!

Υλικά [ για 50 περίπου τεμ. ]

●► 6 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
●► 3 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
●► 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
●► ½ φλ. φλιτζάνι ζάχαρη
●► 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
●► 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
●► ξύσμα από 1 πορτοκάλι

για την γέμιση:

●► 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
●► 2 κουτ. γλυκού κανέλλα
●► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

για το σιρόπι:

●► 1 ½ φλιτζάνι μέλι
●► 2 φλιτζάνια ζάχαρη
●► 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
●► 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το μπέικιν και το σιμιγδάλι.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη που ξεκολάει απο τον γάντζο του μίξερ (ή απο τα χέρια μας αν παρασκευάσουμε την ζύμη χωρίς μίξερ).

Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και τη ζάχαρη.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα καρύδι, τη πλάθουμε και κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση.

Γεμίζουμε με το μείγμα των καρυδιών και ξαναπλάθουμε δίνοντας τριγωνικό σχήμα.

Παραδοσιακά, οι παλιές μαγείρισσες κεντούσαν την επιφάνεια με ένα τσιμπιδάκι. Μπορείτε να δώσετε παρόμοια εμφάνιση με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε τα ισλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό με το μέλι, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και το ξύλο της κανέλας για 7-8 λεπτά.

Ρίχνουμε τα χλιαρά ισλί στο ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά για να σιροπιαστούν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με τη σειρά στη πιατέλα.



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα !!!


Σημείωση … Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν φωτογραφίες , καθώς και η προσφώνηση του γλυκού .. προσετέθησαν από τον admin

driskas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :