Υλικά
●► 200 γρ ζάχαρη άχνη
●► 500 γρ βούτυρο
●► 50 γρ κονιάκ
●► 250 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο χοντροκομμένο
●► 1 κιλό αλεύρι
●► 100 γρ μπέικιν πάουντερ
●► 1 πρέζα βανίλια
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε πολύ καλά την ζάχαρη με το βούτυρο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, το αμύγδαλο και την βανίλια
Στο τέλος αφού δουλεύουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ όταν δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη και μαλακή είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε και πλάθουμε το επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε στους 170 – 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τους ραντίζουμε προαιρετικά με ανθόνερο και τους περνάμε από πάνω την ζάχαρη άχνη.
Την συνταγή έγραψε ο Ρατατούλης της Ικαριακής.
ikariaki.gr
●► 200 γρ ζάχαρη άχνη
●► 500 γρ βούτυρο
●► 50 γρ κονιάκ
●► 250 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο χοντροκομμένο
●► 1 κιλό αλεύρι
●► 100 γρ μπέικιν πάουντερ
●► 1 πρέζα βανίλια
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αφρατεύουμε πολύ καλά την ζάχαρη με το βούτυρο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ, το αμύγδαλο και την βανίλια
Στο τέλος αφού δουλεύουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ όταν δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη και μαλακή είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε και πλάθουμε το επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε στους 170 – 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τους ραντίζουμε προαιρετικά με ανθόνερο και τους περνάμε από πάνω την ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτοι !!!
Την συνταγή έγραψε ο Ρατατούλης της Ικαριακής.
ikariaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου