Τι πιο νόστιμο πιάτο για τα Χριστούγεννα από το φρικασέ….καλή επιτυχία!
Υλικά
●► 1 κιλό χοιρινό
●► 1 φλιτζάνι λάδι
●► 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
●► 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
●► 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
●► ½ ματσάκι φύλλα σέλινου
●► ½ ματσάκι άνηθο
●► αλάτι και πιπέρι
●► 3 αυγά
●► 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μερίδες, βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε.
Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια, στύβετε το λεμόνι.
Χτυπάτε τους κρόκους, χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα.
Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό.
Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
Την συνταγή έγραψε ο Ρατατούλης της Ικαριακής.
ikariaki.gr
●► 1 κιλό χοιρινό
●► 1 φλιτζάνι λάδι
●► 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
●► 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
●► 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
●► ½ ματσάκι φύλλα σέλινου
●► ½ ματσάκι άνηθο
●► αλάτι και πιπέρι
●► 3 αυγά
●► 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μερίδες, βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε.
Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια, στύβετε το λεμόνι.
Χτυπάτε τους κρόκους, χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα.
Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό.
Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Την συνταγή έγραψε ο Ρατατούλης της Ικαριακής.
ikariaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου