Δίνω σήμερα ιδέες για το νοστιμότερο τραπέζι !!!
Πλήρες γευστικό μενού! Καλή χρονιά φίλοι μου !!!
Χοιρινό ρολό γεμιστό !!!
Υλικά
●► 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζήτα από τον κρεοπώλη να τον ανοίξει για ρολό)
●► 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί
●► 100 γρ. Βιτάμ
●► 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
●► 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
●► 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό (μπέικον φουαντρέ)
●► 100 γρ. κάστανα βρασμένα
●► 150 γρ. καπνιστό τυρί μετσόβου κομμένο σε μπαστούνια
●► 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
●► ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Άπλωσε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
Αλατοπιπέρωσε το κρέας, μαρίναρε με το θυμάρι και άλειψε το όλο, με το Βιτάμ
Τοποθέτησέ το μετά πάνω στο χαρτί, άπλωσε κατά μήκος όλα τα υλικά, και ρόλλαρε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κλείσει καλά, σφίγγοντας και τις δύο άκρες .
Τύλιξε το ρολό σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησε το σε ταψί –ή, αν προτιμάς ένα πιο οικολογικό δέσιμο, χρησιμοποίησε ένα σχοινάκι.
Ψήσε για 50 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει, και μετά είναι η στιγμή της αποκάλυψης:
Άνοιξε το προστατευτικό περίβλημα, πρόσθεσε νερό στο ταψί και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι το ρολό να ροδίσει.
Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες –θα είναι πάντα το ίδιο νόστιμο.
Βίδες σαλάτα με ντουέτο γαρίδας κοτόπουλου !!!
Υλικά
●► 1 μικρό κοτόπουλο (περίπου 1 κιλό)
●► 350 γρ. μικρές γαρίδες
●► 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
●► 300 γρ. μικρά μακαρόνια βίδες, κατά προτίμηση τρίχρωμα
●► 450 γρ. γλυκό καλαμπόκι από κονσέρβα
Για το dressing:
●► 5 κουταλιές ελαιόλαδο
●► Χυμό 2 λεμονιών
●► 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
●► 1 κουταλάκι κόλιαντρο
●► 5 κουταλάκια μαγιονέζα
●► 2 κουταλάκια ketchup
●► 5 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράσε τις βίδες, ξέπλυνε τες με κρύο νερό και στράγγιξε τες.
Βράσε το κοτόπουλο και κόψε το σε μικρά κομμάτια.
Μαγείρεψε τις γαρίδες βραστές ή στον ατμό και στη συνέχεια ξεφλούδισε τες.
Ύστερα, ανακάτεψε τις βρασμένες βίδες, γαρίδες και κοτομπουκιές με το μαϊντανό και το καλαμπόκι και πέρασε στο dressing.
Ανάμειξε το ελαιόλαδο , το λεμόνι, τη μαγιονέζα, την ketchup, το μαύρο πιπέρι και το κόλιαντρο, και περιχύνουμε τη σαλάτα βίδες με ντουέτο γαρίδας και κοτόπουλου.
Πριν τη δοκιμάσεις όμως, πάγωσε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες!
Ποικιλία τυριών !!!
Ένα πλατό τυριών – γραβιέρα, ροκφόρ, κεφαλοτύρια, γκούντα, κασέρι - και ο,τι άλλο σε αλλαντικό ή γαλακτοκομικό προτιμάτε , είναι η ιδανική επιλογή αν αναζητάτε ένα εύκολο ορεκτικό για το τραπέζι σας ή ένα πλούσιο συνοδευτικό για το κρασί ή το ποτό σας.
Μπορείτε να τa σερβίρετε πριν το γεύμα σας ή ταυτόχρονα και τα δύο πιάτα μαζί.
Επιλέξτε ξεχωριστές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με διάφορες ιδιαίτερες γεύσεις που πιθανόν να μην έχουν δοκιμάσει ξανά !!!!
Πανακότα !!!
Υλικά
●► 1100ml γάλα
●► 400ml κρέμα γάλακτος
●► 6 βανίλιες
●► 2 κουταλιές ζάχαρη
●► 3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 20 γρ.
●► λίγο νερό
●► σάλτσα καραμέλας ( πως κατασκευάζεται , πατήστε ΕΔΩ )
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε λίγο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας λιγάκι.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε φόρμα με ωραίο σχήμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί για σάλτσα καραμέλας να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα φράουλας ή σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει!!!
Φυσικά η original είναι με φράουλα!… κάτι άλλο που έκανα και μ’ άρεσε τρελά… όταν έφτιαξα την κρέμα σε σάλτσα καραμέλας στη θέση της βανίλιας έβαλα μαστίχα!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Καλή Χρονιά Με Υγεία Και Αγάπη !!!
Καλή Χρονιά Με Υγεία Και Αγάπη !!!
Την συνταγή έγραψε ο Ρατατούλης της Ικαριακής.
Σημείωση … Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3,4,5 οι οποίες ευρέθησαν στο GOOGLE από τον admin
ikariaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου