Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς !!!!!



Δίνω σήμερα ιδέες για το νοστιμότερο τραπέζι !!!

Πλήρες γευστικό μενού! Καλή χρονιά φίλοι μου !!!



Χοιρινό ρολό γεμιστό !!!

Υλικά

●► 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζήτα από τον κρεοπώλη να τον ανοίξει για ρολό)
●► 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί
●► 100 γρ. Βιτάμ
●► 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
●► 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
●► 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό (μπέικον φουαντρέ)
●► 100 γρ. κάστανα βρασμένα
●► 150 γρ. καπνιστό τυρί μετσόβου κομμένο σε μπαστούνια
●► 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
●► ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Άπλωσε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.

Αλατοπιπέρωσε το κρέας, μαρίναρε με το θυμάρι και άλειψε το όλο, με το Βιτάμ

Τοποθέτησέ το μετά πάνω στο χαρτί, άπλωσε κατά μήκος όλα τα υλικά, και ρόλλαρε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κλείσει καλά, σφίγγοντας και τις δύο άκρες .

Τύλιξε το ρολό σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησε το σε ταψί –ή, αν προτιμάς ένα πιο οικολογικό δέσιμο, χρησιμοποίησε ένα σχοινάκι.

Ψήσε για 50 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει, και μετά είναι η στιγμή της αποκάλυψης:

Άνοιξε το προστατευτικό περίβλημα, πρόσθεσε νερό στο ταψί και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι το ρολό να ροδίσει.

Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες –θα είναι πάντα το ίδιο νόστιμο.


Βίδες σαλάτα με ντουέτο γαρίδας κοτόπουλου !!!

Υλικά

●► 1 μικρό κοτόπουλο (περίπου 1 κιλό)
●► 350 γρ. μικρές γαρίδες
●► 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
●► 300 γρ. μικρά μακαρόνια βίδες, κατά προτίμηση τρίχρωμα
●► 450 γρ. γλυκό καλαμπόκι από κονσέρβα

Για το dressing:

●► 5 κουταλιές ελαιόλαδο
●► Χυμό 2 λεμονιών
●► 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
●► 1 κουταλάκι κόλιαντρο
●► 5 κουταλάκια μαγιονέζα
●► 2 κουταλάκια ketchup
●► 5 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράσε τις βίδες, ξέπλυνε τες με κρύο νερό και στράγγιξε τες.

Βράσε το κοτόπουλο και κόψε το σε μικρά κομμάτια.

Μαγείρεψε τις γαρίδες βραστές ή στον ατμό και στη συνέχεια ξεφλούδισε τες.

Ύστερα, ανακάτεψε τις βρασμένες βίδες, γαρίδες και κοτομπουκιές με το μαϊντανό και το καλαμπόκι και πέρασε στο dressing.

Ανάμειξε το ελαιόλαδο , το λεμόνι, τη μαγιονέζα, την ketchup, το μαύρο πιπέρι και το κόλιαντρο, και περιχύνουμε τη σαλάτα βίδες με ντουέτο γαρίδας και κοτόπουλου.

Πριν τη δοκιμάσεις όμως, πάγωσε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες!


Ποικιλία τυριών !!!

Ένα πλατό τυριών – γραβιέρα, ροκφόρ, κεφαλοτύρια, γκούντα, κασέρι - και ο,τι άλλο σε αλλαντικό ή γαλακτοκομικό προτιμάτε , είναι η ιδανική επιλογή αν αναζητάτε ένα εύκολο ορεκτικό για το τραπέζι σας ή ένα πλούσιο συνοδευτικό για το κρασί ή το ποτό σας.

Μπορείτε να τa σερβίρετε πριν το γεύμα σας ή ταυτόχρονα και τα δύο πιάτα μαζί.

Επιλέξτε ξεχωριστές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με διάφορες ιδιαίτερες γεύσεις που πιθανόν να μην έχουν δοκιμάσει ξανά !!!!


Πανακότα !!!

Υλικά

●► 1100ml γάλα
●► 400ml κρέμα γάλακτος
●► 6 βανίλιες
●► 2 κουταλιές ζάχαρη
●► 3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 20 γρ.
●► λίγο νερό
●► σάλτσα καραμέλας ( πως κατασκευάζεται , πατήστε ΕΔΩ )

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε λίγο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας λιγάκι.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε φόρμα με ωραίο σχήμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για σάλτσα καραμέλας να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα φράουλας ή σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει!!!

Φυσικά η original είναι με φράουλα!… κάτι άλλο που έκανα και μ’ άρεσε τρελά… όταν έφτιαξα την κρέμα σε σάλτσα καραμέλας στη θέση της βανίλιας έβαλα μαστίχα!!

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!

Καλή Χρονιά Με Υγεία Και Αγάπη !!!


Την συνταγή έγραψε ο Ρατατούλης της Ικαριακής.

Σημείωση … Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3,4,5 οι οποίες ευρέθησαν στο GOOGLE από τον admin


ikariaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :