Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το πλούσιο άρωμα βουτύρου που μας γλυκαίνουν τη ζωή στις γιορτές και όχι μόνο !!!
Υλικά
●► 200 γρ. φυτίνη
●► 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
●► 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
●► 2 κρόκους αβγού
●► 250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια
●► 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
●► 2 κιλά αλεύρι
●► 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ
●► 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο να χτυπηθεί πολύ καλά ώσπου να γίνει άσπρο (καλύτερα με το χέρι).
Έπειτα προσθέτετε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το λικέρ, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα να είναι ασπρισμένα και αν
θέλετε τα καβουρδίζετε και λιγάκι. Χτυπάτε λίγο ακόμα να ανακατευτούν όλα.
Βάζετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι. Ίσως να μην πάρει και τα 2 κιλά. Θέλει αρκετό αλεύρι όμως, μέχρι να μη σηκώνει άλλο η ζύμη.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30', μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Τους βγάζετε από το φούρνο και τους πασπαλίζετε αμέσως με άχνη ζάχαρη
Λίγα μυστικά ακόμα
Όπως έγραψα και στις οδηγίες, το μυστικό είναι στο χτύπημα. Εάν το βούτυρο δε χτυπηθεί πάρα πολύ καλά, να αφρατέψει και να ασπρίσει, δεν θα γίνουν τόσο επιτυχημένοι.
Τα βούτυρα να τα έχετε βγάλει από το ψυγείο ώρα πριν, ώστε να είναι μαλακά και να χτυπηθούν καλύτερα.
Τους κουραμπιέδες να τους πασπαλίσετε όσο είναι ακόμα ζεστοί με την άχνη, για να κολλήσει πάνω η άχνη αλλά και για να απορροφήσουν λιγάκι οι κουραμπιέδες.
sintagespareas.gr
●► 200 γρ. φυτίνη
●► 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
●► 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
●► 2 κρόκους αβγού
●► 250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια
●► 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
●► 2 κιλά αλεύρι
●► 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ
●► 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο να χτυπηθεί πολύ καλά ώσπου να γίνει άσπρο (καλύτερα με το χέρι).
Έπειτα προσθέτετε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το λικέρ, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα να είναι ασπρισμένα και αν
θέλετε τα καβουρδίζετε και λιγάκι. Χτυπάτε λίγο ακόμα να ανακατευτούν όλα.
Βάζετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι. Ίσως να μην πάρει και τα 2 κιλά. Θέλει αρκετό αλεύρι όμως, μέχρι να μη σηκώνει άλλο η ζύμη.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30', μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Τους βγάζετε από το φούρνο και τους πασπαλίζετε αμέσως με άχνη ζάχαρη
Λίγα μυστικά ακόμα
Όπως έγραψα και στις οδηγίες, το μυστικό είναι στο χτύπημα. Εάν το βούτυρο δε χτυπηθεί πάρα πολύ καλά, να αφρατέψει και να ασπρίσει, δεν θα γίνουν τόσο επιτυχημένοι.
Τα βούτυρα να τα έχετε βγάλει από το ψυγείο ώρα πριν, ώστε να είναι μαλακά και να χτυπηθούν καλύτερα.
Τους κουραμπιέδες να τους πασπαλίσετε όσο είναι ακόμα ζεστοί με την άχνη, για να κολλήσει πάνω η άχνη αλλά και για να απορροφήσουν λιγάκι οι κουραμπιέδες.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλoΦάγωτοι !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου