Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Δίπλες ~ Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες από την Λακωνία !!!



Υπέροχες τραγανές δίπλες ένα ακόμα γιορτινό γλυκάκι που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά [ Για 50 δίπλες ]

Για το φύλλο


●► ½ κούπα ελαιόλαδο (120 ml)
●► χυμό ενός μικρού πορτοκαλιού
●► 1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
●► 1 κιλό αλεύρι
●► ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
●► 5 αυγά
●► ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το τηγάνισμα:

●► 2.5 κούπες ελαιόλαδο

Για το μέλωμα:

●► 2 κούπες μέλι
●► 1 και ½ κούπες τριμμένο καρύδι
●► 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά.

Προσθέτουμε το ούζο, το αλάτι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το ελαιόλαδο και το αλεύρι.

Τα ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει το μίγμα (να μην κολλάει στα χέρια.).

Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μέρη.

Ανοίγουμε με ένα λεπτό πλάστη πολύ λεπτό φύλλο.

Το χωρίζουμε σε έξι μικρά μακρόστενα κομμάτια (περίπου 12Χ18 εκατοστά το καθένα).

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει.

Ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα στο τηγάνι ένα - ένα και με γρήγορες κινήσεις διπλώνουμε κατά το ένα τρίτο πρώτα την δεξιά και μετά την αριστερή πλευρά πάνω από το κέντρο του κομματιού.

Μόλις στερεοποιηθεί η «δίπλα» την γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και αμέσως την βγάζουμε από το τηγάνι αφού στραγγίξουμε το λάδι που έχει μείνει πάνω της.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το επόμενο φύλλο και ακολουθούμε τα ίδια βήματα μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια.

Τοποθετούμε τις δίπλες σε μια φαρδιά πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μέλι.

Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.

Συμβουλές

Μπορείτε να χαράζετε το φύλλο με κόφτη πίτσας με τεθλασμένη κοπή για καλύτερη αισθητική.

Εναλλακτικά μπορείτε να τις βουτήξετε σε σιρόπι. Το σιρόπι μπορείτε να το φτιάξετε προσθέτοντας το μέλι, ίση ποσότητα νερού και ίση ποσότητας ζάχαρης. Αυτά τα υλικά τα βράζετε όλα μαζί για 5 λεπτά και μετά προσθέσετε και ένα ξυλαράκι κανέλα. Αφήνετε το μίγμα να βράσει συνολικά περίπου για 25 λεπτά και μετά μπορείτε να βουτήξετε μέσα τις δίπλες

Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Λακωνίας. Συνήθως προσφέρεται σε επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Χρησιμοποιώντας τα μισά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε 25 δίπλες που είναι υπεραρκετές για τις περισσότερες περιπτώσεις. Βεβαίως αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός.

Καλή επιτυχία, ΚαλοΦάγωτες, Καλές Γιορτές !!!


mytaste.gr , greekfoody , back-to-nature.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :