Ένας εναλλακτικός τρόπος για να απολαύσετε τρυφερό, ζουμερό και πεντανόστιμο το αρνάκι σας! Αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό, για την οικογένειά μου!
Υλικά   [ για 5 άτομα ]
●► 2 κιλά αρνάκι σε μερίδες (μπούτι και χεράκι)
●► 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
●► 1 ποτήρι λευκό, αρετσίνωτο κρασί
●► 1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
●► αλάτι-πιπέρι
●► 3 κουτ. σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το αρνάκι, καθαρίζουμε τα περιττά λίπη και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες.
Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μερίδες, να μην έχουν καθόλου νερό.
Βάζουμε στην χύτρα το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας.
Σοτάρουμε πολύ καλά, να ροδίσει αρκετά γύρω-γύρω.
Να σημειώσω εδώ ότι οι παλιές νοικοκυρές τηγάνιζαν το κρέας κανονικά, σχεδόν να είναι μαγειρεμένο! Προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό, αλλά κατά γενική ομολογία γίνεται πολύ νόστιμο, αλλά πιο βαρύ.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί.
Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε το αρνάκι μας για περίπου 20-25 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε το κρέας με το χυμό λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Το συνοδεύουν, υπέροχα, οι τηγανητές πατάτες (προσωπική προτίμηση), αλλά είναι εξ’ ίσου ωραίο και με ένα λευκό, σπυρωτό ρύζι..
sintagespareas.gr
●► 2 κιλά αρνάκι σε μερίδες (μπούτι και χεράκι)
●► 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
●► 1 ποτήρι λευκό, αρετσίνωτο κρασί
●► 1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
●► αλάτι-πιπέρι
●► 3 κουτ. σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το αρνάκι, καθαρίζουμε τα περιττά λίπη και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες.
Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μερίδες, να μην έχουν καθόλου νερό.
Βάζουμε στην χύτρα το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας.
Σοτάρουμε πολύ καλά, να ροδίσει αρκετά γύρω-γύρω.
Να σημειώσω εδώ ότι οι παλιές νοικοκυρές τηγάνιζαν το κρέας κανονικά, σχεδόν να είναι μαγειρεμένο! Προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό, αλλά κατά γενική ομολογία γίνεται πολύ νόστιμο, αλλά πιο βαρύ.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί.
Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε το αρνάκι μας για περίπου 20-25 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε το κρέας με το χυμό λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Το συνοδεύουν, υπέροχα, οι τηγανητές πατάτες (προσωπική προτίμηση), αλλά είναι εξ’ ίσου ωραίο και με ένα λευκό, σπυρωτό ρύζι..
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου