Τραγανά και νόστιμα με την λεπτή γεύση και το άρωμα του καφέ !!!
Υλικά:   [ για 24 τεμάχια ]
●► ½ φλιτζάνι βούτυρο
●► 2/3 φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
●► 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, αραιωμένο σε 1 κ. βραστό νερό
●► 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
●► 1 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
●► μία πρέζα αλάτι
●► 30 κομματάκια σοκολάτα ( λευκή ή μαύρη )
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε τον καφέ και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ρηχό ταψί, αφού πρώτα το αλείψετε με λίγο λάδι.
Πιέζετε κάθε μπαλάκι με την παλάμη σας, για να γίνει επίπεδο, και τοποθετείτε από πάνω ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας.
Ψήνετε στους 160 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε μεταλλική σχάρα και τα διατηρείτε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Tip: Αντί για σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζίντζερ, κεράσια ή χουρμάδες γλασέ.
gourmed.gr
●► ½ φλιτζάνι βούτυρο
●► 2/3 φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
●► 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, αραιωμένο σε 1 κ. βραστό νερό
●► 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
●► 1 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
●► μία πρέζα αλάτι
●► 30 κομματάκια σοκολάτα ( λευκή ή μαύρη )
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε τον καφέ και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ρηχό ταψί, αφού πρώτα το αλείψετε με λίγο λάδι.
Πιέζετε κάθε μπαλάκι με την παλάμη σας, για να γίνει επίπεδο, και τοποθετείτε από πάνω ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας.
Ψήνετε στους 160 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε μεταλλική σχάρα και τα διατηρείτε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Tip: Αντί για σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζίντζερ, κεράσια ή χουρμάδες γλασέ.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου