Το κέικ με σταφίδες είναι το καλύτερο Φθινοπωρινό επιδόρπιο !!!
Μπορείτε να το συνοδεύσετε και με μία φρέσκια καλοκαιρινή μαρμελάδα για ένα υπέροχο πρωινό.
Υλικά:   [ για 12 μερίδες ]
●► 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
●► 500 γραμ. αλεύρι
●► 220 γραμ. ζάχαρη
●► 3 αυγά
●► 1 βανίλια
●► 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
●► ½ φλιτζάνι γάλα
●► 2 φλιτζάνια σταφίδες ανάμεικτες μαύρες και σουλτανίνα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την βανίλια.
Προσθέτουμε τα αυγά και ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking-powder.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε για μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί σωστά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να το ξεφορμάρουμε.
gourmed.gr
●► 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
●► 500 γραμ. αλεύρι
●► 220 γραμ. ζάχαρη
●► 3 αυγά
●► 1 βανίλια
●► 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
●► ½ φλιτζάνι γάλα
●► 2 φλιτζάνια σταφίδες ανάμεικτες μαύρες και σουλτανίνα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την βανίλια.
Προσθέτουμε τα αυγά και ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking-powder.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε για μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί σωστά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να το ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου