Εδώ σήμερα σας έχω μια παραδοσιακή Μουσταλευριά !!!
Θυμάμαι την γιαγιά μου την Μαρία που την έφτιαχνε με «κομμένο» μούστο, ελαφρά συμπυκνωμένο, για να είναι πιο γλυκιά !!!!
Υλικά:   [ για 6 μερίδες ]
●► 7-8 ποτήρια μούστο
●► 1 ποτήρι σιμιγδάλι
Εκτέλεση με σιμιγδάλι:
Βάζουμε το μούστο να βράσει και ρίχνουμε σιγά - σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μη σβολιάσει. Μπορούμε να ρίξουμε το σιμιγδάλι με ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε το σιμιγδάλι μέσα στο σουρωτήρι και το κουνάμε συνέχεια πάνω από το μούστο, ενώ ανακατεύουμε.
Τον βράζουμε περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη, αν θέλουμε τη μουσταλευριά γλυκύτερη.
Μπορούμε να φτιάξουμε τη μουσταλευριά και με αλεύρι αντί σιμιγδάλι.
Υλικά:
●► 1 ποτήρι μούστο
●► 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
Εκτέλεση με αλεύρι:
Βάζουμε το αλεύρι σε μικρή κατσαρόλα και το καβουρδίζουμε ελαφρά. Θέλει προσοχή να μην σκουρύνει.
Αφού κρυώσει το αλεύρι, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τη μουσταλευριά και προσθέτουμε τον κρύο μούστο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να βράσει και να δέσει η μουσταλευριά.
Τη σερβίρουμε σε μικρά μπολ ή σε ρηχές μεγάλες πιατέλες. Ρίχνουμε στην επιφάνεια μπόλικη καρυδόψιχα κοπανισμένη, κανέλλα και σουσάμι.
gourmed.gr
●► 7-8 ποτήρια μούστο
●► 1 ποτήρι σιμιγδάλι
Εκτέλεση με σιμιγδάλι:
Βάζουμε το μούστο να βράσει και ρίχνουμε σιγά - σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μη σβολιάσει. Μπορούμε να ρίξουμε το σιμιγδάλι με ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε το σιμιγδάλι μέσα στο σουρωτήρι και το κουνάμε συνέχεια πάνω από το μούστο, ενώ ανακατεύουμε.
Τον βράζουμε περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη, αν θέλουμε τη μουσταλευριά γλυκύτερη.
Μπορούμε να φτιάξουμε τη μουσταλευριά και με αλεύρι αντί σιμιγδάλι.
Υλικά:
●► 1 ποτήρι μούστο
●► 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
Εκτέλεση με αλεύρι:
Βάζουμε το αλεύρι σε μικρή κατσαρόλα και το καβουρδίζουμε ελαφρά. Θέλει προσοχή να μην σκουρύνει.
Αφού κρυώσει το αλεύρι, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τη μουσταλευριά και προσθέτουμε τον κρύο μούστο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να βράσει και να δέσει η μουσταλευριά.
Τη σερβίρουμε σε μικρά μπολ ή σε ρηχές μεγάλες πιατέλες. Ρίχνουμε στην επιφάνεια μπόλικη καρυδόψιχα κοπανισμένη, κανέλλα και σουσάμι.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου