Η καλύτερη κρεατόσουπα που θα έχετε φάει.
Με όλα τα λαχανικά αλλά και με το μεδούλι που θα δώσει την μεστή και ιδιαίτερη γεύση στην σούπα σας
Υλικά:   [ για 6-8 μερίδες ]
●► 1000 γρ μοσχάρι λαιμό ή ποντίκι
●► 1 χοντρό κόκκαλο με μεδούλι
●► νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα υλικά
●► 100 γρ καρότα
●► 100 γρ κολοκυθάκια
●► 100 γρ σέλινο
●► 100 γρ μαϊντανό
●► 100 γρ πράσα
●► 100 γρ πατάτες
●► 100 γρ κριθαράκι ψιλό ή πεπονάκι
●► 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
●► 150 ml ελαιόλαδο
●► ½ κ. γλ. αλάτι χονδρό
●► ½ κ. γλ. πιπέρι μαύρο
●► 1 κ. γλ. μπούκοβο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το κρέας μαζί με το κόκαλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι, και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
Μετά από 50 περίπου λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τα σέλινα, τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια το κριθαράκι, τον μαϊντανό και ολοκληρώνουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά.
Ελέγχουμε το βρασμό και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί και ένα καλό κατσικίσιο τυρί.
gourmed.gr
●► 1000 γρ μοσχάρι λαιμό ή ποντίκι
●► 1 χοντρό κόκκαλο με μεδούλι
●► νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα υλικά
●► 100 γρ καρότα
●► 100 γρ κολοκυθάκια
●► 100 γρ σέλινο
●► 100 γρ μαϊντανό
●► 100 γρ πράσα
●► 100 γρ πατάτες
●► 100 γρ κριθαράκι ψιλό ή πεπονάκι
●► 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
●► 150 ml ελαιόλαδο
●► ½ κ. γλ. αλάτι χονδρό
●► ½ κ. γλ. πιπέρι μαύρο
●► 1 κ. γλ. μπούκοβο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το κρέας μαζί με το κόκαλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι, και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
Μετά από 50 περίπου λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τα σέλινα, τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια το κριθαράκι, τον μαϊντανό και ολοκληρώνουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά.
Ελέγχουμε το βρασμό και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί και ένα καλό κατσικίσιο τυρί.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου