Το ανάποδο κέικ αρέσει στην οικογένεια αλλά και σε όλους. Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε, εντυπωσιακό και λαχταριστά ζουμερό!!!
Υλικά:   [ για 6 άτομα ]
●► 2 πράσινα μήλα
●► 6 ώριμα δαμάσκηνα
●► 45 ml λιωμένο βούτυρο ( για να αλείψετε τη φόρμα )
●► 45 ml ( 3 κ.σ. ) καστανή ζάχαρη
●► 125 ml ( 2 ¼ φλυτζανάκι καφέ ) σταφίδες
●► 500 ml ( 2 ποτήρια ) αλεύρι
●► 20 ml ( 1 ½ κ.σ. ) μπέικιν πάουντερ
●► 7 ml ( 1 ¼ κ.γ. ) τριμμένη κανέλα
●► 280 ml ( 1 ποτήρι & 2 κ.σ. ) λευκή ζάχαρη
●► 125 ml λιωμένο βούτυρο
●► 2 αυγά χτυπημένα
●► 190 ml γάλα
●► παχύρρευστη κρέμα για το σερβίρισμα
●► επιπλέον 225 γρ. πράσινα μήλα χωρίς τον πυρήνα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε τα ολόκληρα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους. Κόψτε τα σε φέτες πάχους 1 cm
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και κόψτε τα σε φέτες.
Με ένα πινέλο περάστε με βούτυρο το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτα.
Βάλτε την φόρμα στην κατάψυξη για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξαναπεράστε την με το πινέλο.
Πασπαλίστε τη βάση της φόρμας με καστανή ζάχαρη κουνώντας την προκειμένου να καλύψετε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Τοποθετήστε τα δαμάσκηνα, τα μήλα και τις σταφίδες στη βάση της φόρμας που έχετε προετοιμάσει.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Προσθέστε τη ζάχαρη στα στεγνά υλικά.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά και το γάλα και χτυπήστε.
Προσθέστε τα κυβάκια μήλου και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τη φόρμα πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να τρυπάτε το κέικ με ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Αφήστε το κέικ στη φόρμα να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το πάνω σε έναν δίσκο σερβιρίσματος.
Σερβίρεται κρύο ή σε μέτρια θερμοκρασία με συνοδεία παχύρρευστης κρέμας.
epithimies.gr
●► 2 πράσινα μήλα
●► 6 ώριμα δαμάσκηνα
●► 45 ml λιωμένο βούτυρο ( για να αλείψετε τη φόρμα )
●► 45 ml ( 3 κ.σ. ) καστανή ζάχαρη
●► 125 ml ( 2 ¼ φλυτζανάκι καφέ ) σταφίδες
●► 500 ml ( 2 ποτήρια ) αλεύρι
●► 20 ml ( 1 ½ κ.σ. ) μπέικιν πάουντερ
●► 7 ml ( 1 ¼ κ.γ. ) τριμμένη κανέλα
●► 280 ml ( 1 ποτήρι & 2 κ.σ. ) λευκή ζάχαρη
●► 125 ml λιωμένο βούτυρο
●► 2 αυγά χτυπημένα
●► 190 ml γάλα
●► παχύρρευστη κρέμα για το σερβίρισμα
●► επιπλέον 225 γρ. πράσινα μήλα χωρίς τον πυρήνα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε τα ολόκληρα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους. Κόψτε τα σε φέτες πάχους 1 cm
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και κόψτε τα σε φέτες.
Με ένα πινέλο περάστε με βούτυρο το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτα.
Βάλτε την φόρμα στην κατάψυξη για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξαναπεράστε την με το πινέλο.
Πασπαλίστε τη βάση της φόρμας με καστανή ζάχαρη κουνώντας την προκειμένου να καλύψετε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Τοποθετήστε τα δαμάσκηνα, τα μήλα και τις σταφίδες στη βάση της φόρμας που έχετε προετοιμάσει.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Προσθέστε τη ζάχαρη στα στεγνά υλικά.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά και το γάλα και χτυπήστε.
Προσθέστε τα κυβάκια μήλου και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τη φόρμα πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να τρυπάτε το κέικ με ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Αφήστε το κέικ στη φόρμα να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το πάνω σε έναν δίσκο σερβιρίσματος.
Σερβίρεται κρύο ή σε μέτρια θερμοκρασία με συνοδεία παχύρρευστης κρέμας.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
epithimies.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου