Με πασχαλινή διάθεση, έφτιαξα ένα κέικ καρότου που το διακόσμησα με καροτάκια τα οποία έφτιαξα με ζαχαρόπαστα.
Το σπίτι μοσχομύρισε και το κέικ μου κράτησε την φρεσκάδα του και την δεύτερη αλλά και την τρίτη μέρα.
Σας προτείνω λοιπόν ένα πολύ νόστιμο κεκάκι, το οποίο εκτός από τα καροτάκια μπορείτε αν προτιμάτε να το διακοσμήσετε με καρυδόψιχα ή με ολόκληρα καρύδια ή και με κομματάκια από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι! Πάμε να το φτιάξουμε!
Υλικά :
Για το μείγμα του κέικ:
●► 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη soft
●► 1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
●► 3 καρότα μέτρια
●► 1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
●► 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι δυνατό
●► 3 αυγά
●► 2 γεμάτες κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια του φρούτου(ή γλυκό του κουταλιού από οποιοδήποτε άλλο εσπεριδοειδές αλεσμένο)
●► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
●► 1 κουταλάκι σόδα
●► 1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα σκόνη
●► 1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
●► μια πρέζα αλάτι
Για το icing [ γλάσο ] :
●► 120 γρ. τυρί κρέμα
●► 120 γρ. μαργαρίνη soft
●► 50 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
●► ¾ φλιτζανιού τσαγιού άχνη
●► 1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα καρότα στο ρεντέ, από την χοντρή πλευρά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο καρότο, την μαρμελάδα, την καρυδόψιχα, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη , προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά του πρώτου μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με την σόδα και το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα, διαμ. 22 εκ. και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου την βάση και τα τοιχώματά της.
Αδειάζουμε στην φόρμα το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 165 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το κέικ μας έχει ψηθεί.
Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα, αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί και τοποθετούμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει λίγο και κατόπιν το τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ετοιμάζουμε το icing [ γλάσο ].
Βάζουμε όλα τα υλικά του εκτός από την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ, να αφρατέψουν.
Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου.
Καλύπτουμε το κέικ στην επιφάνειά του και περιμετρικά με την κρέμα, το διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο όπου και διατηρείται.
syntageskardias
Για το μείγμα του κέικ:
●► 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη soft
●► 1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
●► 3 καρότα μέτρια
●► 1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
●► 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι δυνατό
●► 3 αυγά
●► 2 γεμάτες κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια του φρούτου(ή γλυκό του κουταλιού από οποιοδήποτε άλλο εσπεριδοειδές αλεσμένο)
●► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
●► 1 κουταλάκι σόδα
●► 1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα σκόνη
●► 1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
●► μια πρέζα αλάτι
Για το icing [ γλάσο ] :
●► 120 γρ. τυρί κρέμα
●► 120 γρ. μαργαρίνη soft
●► 50 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
●► ¾ φλιτζανιού τσαγιού άχνη
●► 1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα καρότα στο ρεντέ, από την χοντρή πλευρά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο καρότο, την μαρμελάδα, την καρυδόψιχα, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη , προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά του πρώτου μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με την σόδα και το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα, διαμ. 22 εκ. και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου την βάση και τα τοιχώματά της.
Αδειάζουμε στην φόρμα το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 165 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το κέικ μας έχει ψηθεί.
Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα, αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί και τοποθετούμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει λίγο και κατόπιν το τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ετοιμάζουμε το icing [ γλάσο ].
Βάζουμε όλα τα υλικά του εκτός από την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ, να αφρατέψουν.
Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου.
Καλύπτουμε το κέικ στην επιφάνειά του και περιμετρικά με την κρέμα, το διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο όπου και διατηρείται.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
syntageskardias
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου