Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

12 «μυστικά» για να σκέφτεστε
και να μαγειρεύετε σαν σεφ !!!



Βελτιωθείτε στη μαγειρική και διορθώσετε απλά πράγματα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά στα πιάτα σας, μπαίνοντας στη λογική ενός σεφ.

Δεν χρειάζεται να είστε ο Gordon Ramsay στη θέση του Gordon Ramsay για να φτιάξετε όμορφα και γευστικά πιάτα.

Αρκεί να προσπαθήσετε να μπείτε στη νοοτροπία ενός σεφ και να δημιουργήσετε, κάνοντας τα πάντα περίπου όπως ένας έμπειρος μάγειρας, από τη συλλογή υλικών, μέχρι το καθάρισμα.

1)… Χαλαρώστε, βάλτε λίγη μουσική και πιείτε λίγο τσάι. Ένας ήρεμος και συγκροτημένος μάγειρας είναι και ο πιο επαρκής.

2)… Διαβάστε πρώτα μια φορά τη συνταγή που θέλετε να ακολουθήσετε, έτσι ώστε να ξέρετε τι πρόκειται να ακολουθήσει και τι χρειάζεστε. Φανταστείτε για ένα λεπτό να την εκτελείτε.

3)… Τοποθετήστε τα υλικά που έχετε προετοιμάσει σε μπολ. Το να έχετε τα πάντα κοντά σας σημαίνει ότι το πιάτο θα δημιουργηθεί γρηγορότερα, γι’ αυτό αν π.χ. έχετε να κόψετε ένα κρεμμύδι, κάντε το πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε, για να κερδίσετε χρόνο την ώρα που τον χρειάζεστε.

Το γρήγορο μαγείρεμα σημαίνει ότι παίρνετε τα μέγιστα αποτελέσματα στο λιγότερο χρόνο. Έτσι, αν η συνταγή σας ζητά να μαγειρέψετε ένα υλικό πρώτα, εκμεταλλευτείτε το χρόνο μαγειρέματός του για να προετοιμάσετε ένα άλλο.

4)… Τα λαχανικά που βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, μαγειρεύονται πιο γρήγορα από αυτά που ήταν στο ψυγείο. Δεν συνιστάται να αφήσετε εκτός ψυγείου το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι ή τα γαλακτοκομικά,

…αλλά όσον αφορά τα λαχανικά, καλό θα ήταν να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε να μαγειρευτούν ισορροπημένα και όπως πρέπει και να είναι έτοιμα όταν αναμειχτούν με άλλα υλικά.


5)… Αντικαταστήστε υλικά με προσοχή. Αν τύχει και δεν έχετε κάποιο υλικό ή δεν σας αρέσει, ψάξτε καλά για να βρείτε με τι θα το αντικαταστήσετε. Ένα πιάτο που δεν πέτυχε, είναι χαμένος χρόνος, που σας βοηθάει μεν να μην κάνετε τα ίδια λάθη την επόμενη φορά, αλλά κοστίζει σε χρόνο και χρήμα.

6)… Μετρήστε με ακρίβεια. Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει το σοτάρισμα περισσότερο από το να χρησιμοποιήσετε διπλή δόση αλεύρι και περισσότερο αλάτι απ’ όσο θα έπρεπε.

7)… Δουλέψτε σε μεγαλύτερο μπολ από αυτό που νομίζετε ότι χρειάζεστε. Θα αποφύγετε την ατσαλιά στον πάγκο σας και τελικά θα λερώσετε λιγότερα μπολ, αφού δεν θα χρειαστεί να μεταφέρετε τα υλικά σας από τα μικρά στα μεγάλα λόγω… λάθος υπολογισμού.

8)… Κάντε τις δουλειές που προκαλούν ακαταστασία και ανακατέψτε τα υλικά που χύνονται στο νεροχύτη, όπου μπορείτε μετά να τα καθαρίσετε εύκολα.


9)… Ανεβάστε θερμοκρασία. Παρ’ όλο που δεν πρέπει να σοτάρετε τα κρεμμύδια σε βούτυρο σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς το βούτυρο καίγεται και τα κρεμμύδια κολλάνε, δεν πρέπει να επιλέγετε ούτε τις χαμηλές, γιατί τότε τα κρεμμύδια μαραίνονται και βγαίνουν πολύ λιπαρά.

Μην φοβηθείτε να ανεβάσετε λίγο θερμοκρασία, μέσα σε λογικά πλαίσια. Αν έχετε το νου σας στο σοτάρισμα, τα υλικά σας δεν πρόκειται να «αρπάξουν».

10)… Έχετε πάντα πετσέτες και γάντια φούρνου σε… ετοιμότητα και βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά. Τα υγρά μεταφέρουν θερμότητα απευθείας στα χέρια σας.

11)… Όταν παρακολουθείτε την κατσαρόλα σας, αυτή πάντα θα βράζει και ποτέ δεν θα κάψει το φαγητό. Δώστε την προσοχή που απαιτείται στο πιάτο που μαγειρεύεται και μη βάλετε απλώς χρονοδιακόπτη και το αφήσετε.

Οι οδηγίες είναι οδηγίες κι όχι νόμοι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι και τόσο ακριβείς στο χρόνο και να χρειάζονται την παρακολούθησή σας.

12)… Καθαρίζετε καθώς μαγειρεύετε. Τοποθετήστε άπλυτα μπολ στο νεροχύτη, καθώς περιμένετε να μαλακώσουν τα κρεμμύδια ή πλύνετε τα ξύλα κοπής καθώς σιγοβράζει η σάλτσα ντομάτας.

Φροντίστε να επανατοποθετείτε το κάθε σκεύος στην ίδια θέση, έτσι ώστε να ξέρετε ακριβώς πού να το βρείτε και προσπαθήστε να ξεκινήσετε και να τελειώσετε με καθαρή κουζίνα, ζητώντας –αν χρειαστεί- τη βοήθεια αυτών που θα απολαύσουν στη συνέχεια τα πιάτα σας!


clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :