Εύκολο ,φανταστικό ,θρεπτικό ,νόστιμο και ιδιαίτερα αφράτο !!!
Υλικά:
●► 100 γραμ. Βούτυρο
●► 200 γραμ. Ζάχαρη
●► 2 τεμ. Αυγά
●► 150 γραμ. κοσκινισμένο Φαρίνα Γιώτης
●► 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό Μπέικιν πάουντερ Γιώτης
●► 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σε σκόνη Γαρύφαλλο
●► 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό Σόδα μαγειρικής
●► 1 ποτήρι τριμμένα Καρότα
●► 100 γραμ. τριμμένα Καρύδια
●► 50 γραμ. Ινδική καρύδα
●► 80 γραμ. Blueberry ή cranberry
Για την κρέμα
●► 50 γραμ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
●► 250 γραμ. Τυρί κρέμα
●► 90 γραμ. Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για το κέικ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2 - 3 λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και το γαρύφαλλο, τα ανακατεύουμε, ενώ σε άλλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο, το τριμμένο καρύδι, την ινδική καρύδα και τα blueberry ή cranberry και τα ανακατεύουμε.
Στο μπολ με το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μετά προσθέτουμε και το μείγμα καρότου, τα ανακατεύουμε με κουτάλι καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 - 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας (ελέγχουμε αν ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα βγει μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο).
Για την κρέμα:
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μόλις κρυώσει το κέικ που ψήσαμε, καλύπτουμε την επιφάνεια του με την κρέμα μας κι αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε γραμμούλες πάνω στην κρέμα με ένα πιρούνι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
●► 100 γραμ. Βούτυρο
●► 200 γραμ. Ζάχαρη
●► 2 τεμ. Αυγά
●► 150 γραμ. κοσκινισμένο Φαρίνα Γιώτης
●► 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό Μπέικιν πάουντερ Γιώτης
●► 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σε σκόνη Γαρύφαλλο
●► 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό Σόδα μαγειρικής
●► 1 ποτήρι τριμμένα Καρότα
●► 100 γραμ. τριμμένα Καρύδια
●► 50 γραμ. Ινδική καρύδα
●► 80 γραμ. Blueberry ή cranberry
Για την κρέμα
●► 50 γραμ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
●► 250 γραμ. Τυρί κρέμα
●► 90 γραμ. Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για το κέικ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2 - 3 λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και το γαρύφαλλο, τα ανακατεύουμε, ενώ σε άλλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο, το τριμμένο καρύδι, την ινδική καρύδα και τα blueberry ή cranberry και τα ανακατεύουμε.
Στο μπολ με το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μετά προσθέτουμε και το μείγμα καρότου, τα ανακατεύουμε με κουτάλι καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 - 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας (ελέγχουμε αν ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα βγει μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο).
Για την κρέμα:
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μόλις κρυώσει το κέικ που ψήσαμε, καλύπτουμε την επιφάνεια του με την κρέμα μας κι αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε γραμμούλες πάνω στην κρέμα με ένα πιρούνι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου