Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

10 απλά βήματα για την προστασία
του εταιρικού δικτύου !!!



Το cybersecurity.gr συγκέντρωσε για εσάς και σας παρουσιάζει δέκα απλά βήματα για να κρατήσετε μακρυά από το εταιρικό σας δίκτυο τους κακόβουλους χρήστες (hackers & crackers).

Γιατί η ασφάλεια του εταιρικού δικτύου είναι, πλέον, ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα για μια εταιρεία.

●► Ισχυροί κωδικοί πρόσβασης: Πόσες φορές έχουμε ακούσει από ερευνητές ασφαλείας ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης ή ότι πρέπει να τους αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα; Ενώ είναι το πιο πολυσυζητημένο θέμα σχετικά με την ασφάλεια μας στον κυβερνοχώρο, η εφημερίδα Telegraph πρόσφατα ανέφερε ότι ο πιο δημοφιλής κωδικός πρόσβασης για το 2014 ήταν το 123456. Μήπως τον χρησιμοποιείς και εσύ;

▓ ▒ ░ Τι πρέπει να έχει ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης;

Γεγονός αποτελεί ότι ένας κωδικός που αποτελείται από 15 ψηφία κάνει υπερβολικά δύσκολη τη δουλείας ενός Hacker. Επίσης ένας ισχυρός κωδικός περιλαμβάνει συνδυασμό αριθμών, συμβόλων και γραμμάτων (με κεφαλαία και πεζά).

●► Προσοχή στα εισερχόμενα email σας: Η καθημερινή αποστολή χιλιάδων spam email από κακόβουλους χρήστες είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα και μια πρόκληση που ακόμα και τα καλύτερα φίλτρα για email αδυνατούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς.

▓ ▒ ░ Τι πρέπει να προσέχουμε όταν έχουμε ένα νέο εισερχόμενο μήνυμα;

Αυτό που πρέπει να προσέχουμε ιδιαιτέρως είναι να μην ”πατάμε” στις διευθύνσεις που εμπεριέχονται στο email αλλά να πληκτρολογούμε τη διεύθυνση του συνδέσμου μόνοι μας στη γραμμή διευθύνσεων του browser!

Επιπροσθέτως, οτιδήποτε ασυνήθιστο παρατηρούμε στη λειτουργία του υπολογιστή πρέπει να το καταγράφουμε και να το αναφέρουμε στους υπεύθυνους ασφαλείας για περαιτέρω διερεύνηση.

●► Ενημερωμένο firewall: Τα firewall γίνονται καθημερινά πιο ”εξελιγμένα” με περισσότερα χαρακτηριστικά προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις του κυβερνοχώρου. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει χαρακτηριστικά στο Next Generetion Firewall του εταιρικού σας δικτύου όπως intrusion prevention ή application visibility, καλό θα είναι να τα ενεργοποιήσετε και εάν το firewall σας δεν τα υποστηρίζει ίσως ήρθε η ώρα να το αναβαθμίσετε.

●► Παρακολουθείστε τη κίνηση του εταιρικού σας δικτύου: Ανάλογα με το μέγεθος του οργανισμού που διαχειρίζεστε, ένα Security Operations Center (SOC) μπορεί να είναι μια πολύ συνετή κίνηση. Με αυτό το τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ακριβώς πώς μεταφέρονται τα πακέτα μέσα στο δίκτυο σας, αναγνωρίζοντας εύκολα ασυνήθιστη και κακόβουλη δραστηριότητα, που με άλλο τρόπο θα ήταν ανέφικτο να εντοπιστεί.

●► Κρυπτογράφηση των δεδομένων σας: Κρυπτογραφήστε τα δεδομένα σας με τέτοιο τρόπο που αυτά να είναι αξιοποιήσιμα μόνο εντός του εταιρικού σας δικτύου ή μόνο σε εξουσιοδοτημένα άτομα.

●► Σιγουρευτείτε ότι έχετε προστασία ενάντια στις επιθέσεις DENIAL OF SERVICE (DOS ή DDOS): Πολλές εταιρείες έχασαν, εκτός από τη φήμη τους, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιθέσεις τύπου DENIAL OF SERVICE, οπότε θα ήταν μια καλή κίνηση να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός σας να το αντιμετωπίσει.

●► Επενδύστε σε προϊόντα advanced persistent threat (APT): Πολλές εταιρείες παρέχουν προϊόντα προκειμένου να εντοπίζουν νέες απειλές, οι οποίες προσπαθούν να “διεισδύσουν” στο δίκτυο σας. Να σκέφτεστε πάντοτε ότι απλά ένα firewall δεν μπορεί να σταματήσει όλες τις απειλές.

●► Κρατήστε τα δεδομένα σας ασφαλή: Οι κυβερνοεγκληματίες όλο και περισσότερο προσπαθούν να υποκλέψουν δεδομένα πνευματικής ιδιοκτησίας από εταιρικά δίκτυα μεγάλων εταιρειών, προκειμένου εν συνεχεία να τα πουλήσουν για τη κατασκευή απομιμητικών προϊόντων. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε Data Leakage Protection (DLP) λογισμικό, προκειμένου να ελέγχετε και να διατηρείτε ασφαλή τα δεδομένα σας.

●► Να έχετε πάντοτε ενημερωμένα όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε.

●► Ξοδέψτε χρήματα για να αμυνθείτε. Έρευνες δείχνουν ότι εταιρείες δεν ασχολούνται και δεν επενδύουν καθόλου στην ασφάλεια του δικτύου τους, με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολος στόχος κυβερνοεγκληματιών. Το αποτέλεσμα είναι η ζημία να είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη από ότι εάν εξασφαλιζόταν η ασφάλεια του δικτύου εξ΄αρχής.

Μείνετε συντονισμένοι στο cybersecurity.gr για νεότερες ενημερώσεις και μη διστάσετε να μας στείλετε τυχόν απορίες σας για θέματα ψηφιακών απειλών !!!!


cybersecurity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :