Ένα πιάτο για μερακλήδες - φανταστικοί κεφτέδες μελιτζάνας!!!
Υλικά:
●► 4 ψημμένες Μελιτζάνες
●► 2 μέτριες τριμμένες Πατάτες
●► 2 τεμ. Αυγά
●► 100 γραμ. τριμμένο Κασέρι
●► 5 - 6 κουταλιές σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
●► Άνηθο - μαϊντανό ψιλοκομμένα
●► Αλάτι - πιπέρι - κόκκινο πιπέρι
●► Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ και μετά τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, να αφήσουν τα υγρά τους.
Μόλις στραγγίξουν καλά τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά (5 - 6 κουταλιές ή όσο χρειαστεί το βλέπουμε στην πράξη αυτό).
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας κι αρχίζουμε να πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες.
Κάθε έναν που πλάθουμε, κατευθείαν τον πετάμε στο καυτό λάδι (δεν περιμένουμε να τους πλάσουμε όλους και μετά να τους τηγανίσουμε γιατί η ζύμη είναι μαλακή και δεν στέκονται).
Αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους απολαμβάνουμε ζεστούς.
Σημείωση: Σαν συνοδευτικό μπορούμε να φτιάξουμε τζατζίκι κι ο συνδυασμός είναι φανταστικός.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
●► 4 ψημμένες Μελιτζάνες
●► 2 μέτριες τριμμένες Πατάτες
●► 2 τεμ. Αυγά
●► 100 γραμ. τριμμένο Κασέρι
●► 5 - 6 κουταλιές σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
●► Άνηθο - μαϊντανό ψιλοκομμένα
●► Αλάτι - πιπέρι - κόκκινο πιπέρι
●► Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ και μετά τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, να αφήσουν τα υγρά τους.
Μόλις στραγγίξουν καλά τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά (5 - 6 κουταλιές ή όσο χρειαστεί το βλέπουμε στην πράξη αυτό).
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας κι αρχίζουμε να πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες.
Κάθε έναν που πλάθουμε, κατευθείαν τον πετάμε στο καυτό λάδι (δεν περιμένουμε να τους πλάσουμε όλους και μετά να τους τηγανίσουμε γιατί η ζύμη είναι μαλακή και δεν στέκονται).
Αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους απολαμβάνουμε ζεστούς.
Σημείωση: Σαν συνοδευτικό μπορούμε να φτιάξουμε τζατζίκι κι ο συνδυασμός είναι φανταστικός.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτοι να σας είναι !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου