Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

8 κανόνες που πρέπει να «σπάσετε»
όταν μαγειρεύετε !!!!



Μερικοί κανόνες υπάρχουν για να παραβιάζονται. Όπως οι παρακάτω 8 που αφορούν τη μαγειρική σας.

Όσον αφορά το μαγείρεμα, όλοι μας πιστεύουμε ότι οι συνταγές είναι γεμάτες κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν με ακρίβεια, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι γευστικό και απολαυστικό.

Στην πραγματικότητα, όμως, το μαγείρεμα χαρακτηρίζεται από τόσες μεταβλητές, που δυσκολεύει το να εφαρμόσετε όλους τους κανόνες στο 100% κάθε φορά.

Η εμπειρία σίγουρα βοηθάει στο να καταλαβαίνετε πότε πρέπει να παραβείτε έναν κανόνα και να ξεφύγετε από πρότυπα και συνταγές κι όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο το καλύτερο.

Δείτε ποιους 8 κανόνες θα μπορούσατε να παραβιάσετε, χωρίς να καταλήξετε … «ένοχοι» από την αστυνομία της κουζίνας.

Κανόνας #1: Ακολουθήστε ακριβώς το χρόνο μαγειρέματος που υποδεικνύει η συνταγή.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, έχετε υπόψη σας ότι ο χρόνος μαγειρέματος μιας συνταγής είναι ενδεικτικός –γι’ αυτό άλλωστε πάντα αναγράφεται στο περίπου. Ξεκινήστε μαγειρεύοντας το φαγητό σας με βάση το συντομότερο χρόνο που συστήνεται από τη συνταγή και παρατηρήστε την πρόοδό του.

Αν φτάσει τη σωστή εσωτερική θερμοκρασία ή αποκτήσει όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι είναι έτοιμο, βγάλτε το από τη φωτιά. Αν όχι, αφήστε το παραπάνω. Αν διαπιστώσετε όλα τα παραπάνω νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο και πάλι βγάλτε το από τη φωτιά.

Κανόνας #2: Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου όσο μαγειρεύετε.

Σίγουρα κανείς δεν προτείνει να ανοίγετε κάθε 2 λεπτά την πόρτα του φούρνου όσο ψήνετε το φαγητό σας για να το ελέγχετε, καθώς έτσι χάνεται θερμότητα και σε κάποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να την ανοίγετε καθόλου, όπως π.χ. όταν φτιάχνετε ένα σουφλέ.

Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να βάζετε το φαγητό στο φούρνο και να… προσεύχεστε να πάνε όλα καλά.

Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα μια φορά περίπου στη μέση του μαγειρέματος και, μάλιστα, κάτι τέτοιο ίσως είναι απαραίτητο, αφού αρκετοί φούρνοι δεν θερμαίνονται το ίδιο παντού κι έτσι το φαγητό σας δεν θα ψηθεί σωστά αν δεν γυρίσετε το ταψί.

Κανόνας #3: Στραγγίξτε τα τηγανητά σε χαρτί κουζίνας.

Αν ακολουθείτε τη συμβουλή αυτή και στραγγίζετε το φρεσκοτηγανισμένο φαγητό σας σε λίγο χαρτί κουζίνας για μερικά λεπτά, έτσι ώστε να απορροφηθεί το λάδι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά μην κολλάτε μόνο σε αυτό.

Το χαρτί κουζίνας «φυλακίζει» τον ατμό και μπορεί να δώσει στο φαγητό σας μια «μουλιασμένη» υφή.

Μια καλύτερη επιλογή είναι να το τοποθετήσετε πάνω σε μια σχάρα, έτσι ώστε να αποβάλλει κάποια λίπη τα οποία θα πέσουν σε μια λαδόκολλα που θα έχετε προηγουμένως βάλει κάτω από τη σχάρα.

Έτσι θα ξεφορτωθείτε και μέρος του λίπους και θα απελευθερωθεί και ο ατμός.

Κανόνας #4: Μετρήστε ακριβώς τις αναλογίες των υλικών.

Όταν φτιάχνετε μια ζύμη, οι οδηγίες πρέπει να ακολουθούνται ακριβώς, καθώς λίγο παραπάνω αλεύρι μπορεί να δώσει ξηρό αποτέλεσμα. Όταν, όμως, μαγειρεύετε ένα φαγητό, τα περιθώρια δεν είναι τόσο στενά.

Προσθέστε τα μπαχαρικά σας με βάση τη γεύση και τα γούστα σας και αν π.χ. η συνταγή σας λέει να ρίξετε ½ φλιτζάνι από κάποιο υγρό που πρέπει να καλύψει το φαγητό, εσείς σιγουρέψτε ότι το καλύπτει, ακόμη κι αν χρειαστεί να ξεφύγετε από το μισό φλιτζάνι.

Κανόνας #5: Μαγειρέψτε μόνο με κρασί που θα πίνατε.

Δεν χρειάζεται να πιεστείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας κρασί στο φαγητό, μόνο και μόνο επειδή έχετε ακούσει τον παραπάνω κανόνα.

Το κρασί είναι μόλις ένα από τα περισσότερα συστατικά του φαγητού και ακόμη κι ένα μέτριο κρασί, μπορεί και πάλι να δώσει γευστικό αποτέλεσμα.

Εκτός κι αν τα λεφτά δεν αποτελούν για εσάς πρόβλημα, θα σας συστήναμε να χρησιμοποιείτε στο φαγητό ένα μέτριας τιμής κρασί που θα μπορούσατε και να το πιείτε, από το να καταναλώσετε αυτό που συνοδεύει τέλεια το φαγητό σας.

Κανόνας #6: Γυρίστε το κρέας στο γκριλ μόνο μια φορά.

Το συχνό γύρισμα της μπριζόλας και κάθε είδους κρέατος, οδηγεί σε καλύτερο και πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να καταρρίψετε το μύθο ότι το κρέας που ψήνουμε στο γκριλ το γυρίζουμε μόνο μια φορά στη μέση του ψησίματος.

Κανόνας #7: Ετοιμάστε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε από πριν.

Αντί να «σηκώσετε» όλη την κουζίνα και να ετοιμάσετε όλα τα υλικά σας από πριν, ρίξτε πρώτα μια ματιά στη συνταγή.

Μερικές φορές είναι πιο λογικό να ετοιμάσετε πρώτα κάποια από τα υλικά και όσο μαγειρεύετε, να ετοιμάζετε και τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να μην δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση από την αρχή.

Ακόμη, αν κάποια από τα υλικά σας οξειδώνονται (γίνονται καφέ όταν εκτίθενται στον αέρα), μην τα κόβετε, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Κανόνας #8: Βάλτε αλάτι ανάλογα με τη γεύση.

Η αντίληψή μας για το πόσο αλατισμένο είναι το φαγητό αλλάζει με τη θερμοκρασία, γι’ αυτό η μέθοδος «αλατίζω και δοκιμάζω όσο μαγειρεύω» κρύβει παγίδες.

Αν δοκιμάζετε το φαγητό για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει από αλάτι, κάντε το όταν βρίσκεται στη θερμοκρασία που σκοπεύετε να το φάτε.

Τα περισσότερα φαγητά τα αισθανόμαστε πιο αλμυρά όσο κρυώνουν και μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγο αλάτι στο τέλος, αν χρειαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια :