Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κιμάς σε φιογκάκια !!!



Κιμάς τυλιχτός σε φιογκάκια με συνοδεία ντιπ γιαουρτιού!!!

Υλικά:

Για την ζύμη


●► ½ κούπα του τσαγιού Ελαιόλαδο
●► Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης - όσο χρειαστεί
●► 1 κούπα του τσαγιού Νερό χλιαρό
●► 2 τεμ. Αυγά
●► Αλάτι-πιπέρι
●► 3 κουταλιές της σούπας Ξύδι

Για την γέμιση

●► 500 γραμ. Κιμάς
●► 1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό τριμμένο
●► ½ τεμ. τριμμένο Καρότο
●► 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος Δυόσμος
●► 1 τεμ. Αυγό
●► 100 γραμ. τριμμένη Κεφαλογραβιέρα
●► 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένα Μαϊντανός
●► 1 σφηνάκι Ούζο
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα καυτερή
●► Αλάτι-πιπέρι

Για το ντιπ

●► 150 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό
●► ½ κουταλιά σούπας Μουστάρδα
●► ½ τον χυμό του Λεμονιού
●► ½ τον χυμό του Πορτοκαλιού
●► 1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένο
●► 1 κουταλάκι του γλυκού Μέλι
●► 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
●► 1 κουταλιά της σούπας Σος βαλσάμικο
●► Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Για την ζύμη:

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το χλιαρό νερό και το αλεύρι λίγο λίγο (στην πράξη βλέπουμε πόσο θα χρειαστεί) και ζυμώνουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση.

Αφού ετοιμάσουμε την γέμιση ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο μας σε αλευρωμένο πάγκο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και στο καθένα βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση μας.

Κλείνουμε σε σχήμα φιόγκου και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να αποκτήσουν ένα ρόδινο χρώμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με συνοδεία ντιπ γιαουρτιού.

Για την γέμιση:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, βάζουμε και το τριμμένο καρότο, την πάπρικα γλυκιά και καυτερή

…και τα αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι-πιπέρι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό, την κεφαλογραβιέρα, το ούζο κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά.

Για το ντιπ γιαουρτιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε όλα να αναμειχθούν πολύ καλά κι είναι έτοιμο να συνοδεύσουμε τα φιογκάκια μας.

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι!!!


clickatlife.gr , chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :