Κιμάς τυλιχτός σε φιογκάκια με συνοδεία ντιπ γιαουρτιού!!!
Υλικά:
Για την ζύμη
●► ½ κούπα του τσαγιού Ελαιόλαδο
●► Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης - όσο χρειαστεί
●► 1 κούπα του τσαγιού Νερό χλιαρό
●► 2 τεμ. Αυγά
●► Αλάτι-πιπέρι
●► 3 κουταλιές της σούπας Ξύδι
Για την γέμιση
●► 500 γραμ. Κιμάς
●► 1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό τριμμένο
●► ½ τεμ. τριμμένο Καρότο
●► 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος Δυόσμος
●► 1 τεμ. Αυγό
●► 100 γραμ. τριμμένη Κεφαλογραβιέρα
●► 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένα Μαϊντανός
●► 1 σφηνάκι Ούζο
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα καυτερή
●► Αλάτι-πιπέρι
Για το ντιπ
●► 150 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό
●► ½ κουταλιά σούπας Μουστάρδα
●► ½ τον χυμό του Λεμονιού
●► ½ τον χυμό του Πορτοκαλιού
●► 1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένο
●► 1 κουταλάκι του γλυκού Μέλι
●► 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
●► 1 κουταλιά της σούπας Σος βαλσάμικο
●► Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Για την ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το χλιαρό νερό και το αλεύρι λίγο λίγο (στην πράξη βλέπουμε πόσο θα χρειαστεί) και ζυμώνουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση.
Αφού ετοιμάσουμε την γέμιση ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο μας σε αλευρωμένο πάγκο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και στο καθένα βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση μας.
Κλείνουμε σε σχήμα φιόγκου και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να αποκτήσουν ένα ρόδινο χρώμα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με συνοδεία ντιπ γιαουρτιού.
Για την γέμιση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, βάζουμε και το τριμμένο καρότο, την πάπρικα γλυκιά και καυτερή
…και τα αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι-πιπέρι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό, την κεφαλογραβιέρα, το ούζο κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά.
Για το ντιπ γιαουρτιού:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε όλα να αναμειχθούν πολύ καλά κι είναι έτοιμο να συνοδεύσουμε τα φιογκάκια μας.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Για την ζύμη
●► ½ κούπα του τσαγιού Ελαιόλαδο
●► Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης - όσο χρειαστεί
●► 1 κούπα του τσαγιού Νερό χλιαρό
●► 2 τεμ. Αυγά
●► Αλάτι-πιπέρι
●► 3 κουταλιές της σούπας Ξύδι
Για την γέμιση
●► 500 γραμ. Κιμάς
●► 1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό τριμμένο
●► ½ τεμ. τριμμένο Καρότο
●► 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος Δυόσμος
●► 1 τεμ. Αυγό
●► 100 γραμ. τριμμένη Κεφαλογραβιέρα
●► 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένα Μαϊντανός
●► 1 σφηνάκι Ούζο
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα καυτερή
●► Αλάτι-πιπέρι
Για το ντιπ
●► 150 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό
●► ½ κουταλιά σούπας Μουστάρδα
●► ½ τον χυμό του Λεμονιού
●► ½ τον χυμό του Πορτοκαλιού
●► 1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένο
●► 1 κουταλάκι του γλυκού Μέλι
●► 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
●► 1 κουταλιά της σούπας Σος βαλσάμικο
●► Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Για την ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το χλιαρό νερό και το αλεύρι λίγο λίγο (στην πράξη βλέπουμε πόσο θα χρειαστεί) και ζυμώνουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση.
Αφού ετοιμάσουμε την γέμιση ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο μας σε αλευρωμένο πάγκο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και στο καθένα βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση μας.
Κλείνουμε σε σχήμα φιόγκου και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να αποκτήσουν ένα ρόδινο χρώμα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με συνοδεία ντιπ γιαουρτιού.
Για την γέμιση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, βάζουμε και το τριμμένο καρότο, την πάπρικα γλυκιά και καυτερή
…και τα αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι-πιπέρι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό, την κεφαλογραβιέρα, το ούζο κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά.
Για το ντιπ γιαουρτιού:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε όλα να αναμειχθούν πολύ καλά κι είναι έτοιμο να συνοδεύσουμε τα φιογκάκια μας.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι!!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου