Για πολλά χρόνια αποτέλεσε και σε μας την σούπα των φτωχών, μιας και η γη μας έδινε άφθονα τα κρεμμύδια, οπότε με λίγα κρεμμύδια, βούτυρο και μπαγιάτικο ψωμί, έφτιαχναν ένα πιάτο πλούσιο και θρεπτικό.
Άλλη μία απολαυστική συνταγή από τον σεφ Βασίλη Τζίμα.
Υλικά:
●► 2 σκόρδα, κομμένα σε λεπτές φέτες
●► 4 σκόρδα, ψιλοκομμένα
●► 2 κουταλιές ελαιόλαδο
●► 12 ουγκιές (340γρ.) μπύρα ξανθιά
●► 5 ¼ κούπας ζωμό από μοσχάρι
●► 2 κουταλιές ζάχαρη
●► 2 κουταλιές βούτυρο
●► 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κυβάκια
●► Παρμεζάνα, τριμμένη
●► Αλάτι
●► Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν.
Ρίχνετε την μπύρα και το ζωμό και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτετε τους κύβους ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σερβίρετε την σούπα, ρίχνοντας τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα.
vita.gr
●► 2 σκόρδα, κομμένα σε λεπτές φέτες
●► 4 σκόρδα, ψιλοκομμένα
●► 2 κουταλιές ελαιόλαδο
●► 12 ουγκιές (340γρ.) μπύρα ξανθιά
●► 5 ¼ κούπας ζωμό από μοσχάρι
●► 2 κουταλιές ζάχαρη
●► 2 κουταλιές βούτυρο
●► 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κυβάκια
●► Παρμεζάνα, τριμμένη
●► Αλάτι
●► Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν.
Ρίχνετε την μπύρα και το ζωμό και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτετε τους κύβους ψωμιού μέχρι να ξεροψηθούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σερβίρετε την σούπα, ρίχνοντας τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία ~ Καλοφάγωτη να σας είναι !!!
vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου