Ένα κλασικό ορεκτικό - της ελληνικής παράδοσης - που με λίγες τηγανιτές πατάτες γίνεται και κυρίως πιάτο.
Από τον σεφ Χρυσόστομο Κoντοκώστα και το εστιατόριο Αίγλη.
Υλικά:   ( για 2 άτομα )
●► 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
●► 100 γρ. κιμάς χοιρινός
●► 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
●► 30 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
●► 30 γρ. δυόσμος (ψιλοκομμένος)
●► 2 αυγά
●► 100 γρ. ψίχα ψωμιού
●► 70 ml ελαιόλαδο
●► Αλάτι
●► Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
TIP: Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με γιαούρτι αρωματισμένο με μυρωδικά εποχής.
vita.gr
●► 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
●► 100 γρ. κιμάς χοιρινός
●► 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
●► 30 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
●► 30 γρ. δυόσμος (ψιλοκομμένος)
●► 2 αυγά
●► 100 γρ. ψίχα ψωμιού
●► 70 ml ελαιόλαδο
●► Αλάτι
●► Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
TIP: Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με γιαούρτι αρωματισμένο με μυρωδικά εποχής.
Καλή επιτυχία ~ Καλοφάγωτα να σας είναι !!!
vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου