Νόστιμο μεζεδάκι για εορταστικές περιστάσεις αλλά και για κάθε μέρα!
Υλικά:
●► 10 μεγάλα άσπρα μανιτάρια
●► 200 γραμμάρια σπανάκι
●► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
●► 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο άνηθο
●► 150 γραμμάρια μπέικον
●► 300 γραμμάρια διάφορα τριμμένα τυριά
●► 250 ml κρέμα γάλακτος
●► μια πρέζα μοσχοκάρυδο
●► αλάτι, πιπέρι
●► ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και με μυτερό μαχαιράκι τα ξεφλουδίζουμε.
Τα λαδώνουμε καλά με πινέλο και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά.
Σε τηγάνι βάζουμε να ψηθεί το μπέικον με λίγο λαδάκι.
Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι του μπέικον.
Ρίχνουμε μέσα και τα κοτσάνια των μανιταριών ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνιθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τα υγρά που θα βγάλει το σπανάκι.
Όταν σωθούν τελείως τα υγρά σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο και με κουτάλι τα γεμίζουμε.
Μην τσιγκουνευτείτε τη γέμιση, βάλτε μπόλικη.
Βάλτε από πάνω αρκετό τριμμένο τυρί και ψήστε τα μανιτάρια για 10-15 λεπτά στον φούρνο, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Τρώγονται ζεστά και ποτέ δεν φτάνει μόνο ένα !!!!
lilaspurplethoughts
●► 10 μεγάλα άσπρα μανιτάρια
●► 200 γραμμάρια σπανάκι
●► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
●► 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο άνηθο
●► 150 γραμμάρια μπέικον
●► 300 γραμμάρια διάφορα τριμμένα τυριά
●► 250 ml κρέμα γάλακτος
●► μια πρέζα μοσχοκάρυδο
●► αλάτι, πιπέρι
●► ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και με μυτερό μαχαιράκι τα ξεφλουδίζουμε.
Τα λαδώνουμε καλά με πινέλο και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά.
Σε τηγάνι βάζουμε να ψηθεί το μπέικον με λίγο λαδάκι.
Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι του μπέικον.
Ρίχνουμε μέσα και τα κοτσάνια των μανιταριών ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνιθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τα υγρά που θα βγάλει το σπανάκι.
Όταν σωθούν τελείως τα υγρά σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο και με κουτάλι τα γεμίζουμε.
Μην τσιγκουνευτείτε τη γέμιση, βάλτε μπόλικη.
Βάλτε από πάνω αρκετό τριμμένο τυρί και ψήστε τα μανιτάρια για 10-15 λεπτά στον φούρνο, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Τρώγονται ζεστά και ποτέ δεν φτάνει μόνο ένα !!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
lilaspurplethoughts
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου