Πρόκειται για μια πολύ εύκολη λαχταριστή σοκολατένια τούρτα !!!!
Υλικά:
●► 2 πακέτα Μπισκότα πτι μπερ
●► 1 λίτρο Γάλα
●► 200 γραμ. Ζάχαρη
●► 120 γραμ. Αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
●► 4 τεμ. Αυγά
●► 50 γραμ. Βούτυρο
●► 5 κουταλιές σούπας Κακάο
Για την επικάλυψη
●► 250 γραμ. Κουβερτούρα Γιώτης
●► 300 ml Κρέμα γάλακτος
●► 1 κουταλιά σούπας Μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Μόλις γίνει χλιαρό με μεγάλη κουτάλα παίρνουμε 4 κουταλιές και τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση μεγέθους 20-24 cm στρώνουμε στην βάση δυο σειρές μπισκότα τα οποία ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο γάλα (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι το οποίο καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη). Βάζουμε και γύρω γύρω στα τοιχώματα.
Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα μας κι αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε κομματάκια την κουβερτούρα και το μέλι.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφού κρυώσει πολύ καλά την ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στην τούρτα που βγάλαμε από το ψυγείο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
●► 2 πακέτα Μπισκότα πτι μπερ
●► 1 λίτρο Γάλα
●► 200 γραμ. Ζάχαρη
●► 120 γραμ. Αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
●► 4 τεμ. Αυγά
●► 50 γραμ. Βούτυρο
●► 5 κουταλιές σούπας Κακάο
Για την επικάλυψη
●► 250 γραμ. Κουβερτούρα Γιώτης
●► 300 ml Κρέμα γάλακτος
●► 1 κουταλιά σούπας Μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Μόλις γίνει χλιαρό με μεγάλη κουτάλα παίρνουμε 4 κουταλιές και τις ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση μεγέθους 20-24 cm στρώνουμε στην βάση δυο σειρές μπισκότα τα οποία ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο γάλα (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι το οποίο καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη). Βάζουμε και γύρω γύρω στα τοιχώματα.
Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα μας κι αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε κομματάκια την κουβερτούρα και το μέλι.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφού κρυώσει πολύ καλά την ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στην τούρτα που βγάλαμε από το ψυγείο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη !!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου