Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κρέμα σοκολάτα ~ πορτοκάλι!!!



...με καραμελωμένο πορτοκάλι και φιστίκι Αιγίνης !!!

…με μοναδική γεύση και άρωμα !!!

Καλημέρα σας φίλοι. Τί θα λέγατε για μια μικρή περιήγηση στον κόσμο των χρωμάτων σήμερα;;;

Καφέ και πορτοκαλί! Δύο χρώματα, καθένα με τη σημασία του! Το καφέ γήινο, πρακτικό, δείχνει σταθερότητα, ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας. Το πορτοκαλί, εμπνέει, ισορροπεί, απελευθερώνει. Είναι το χρώμα των ιδεών και της φαντασίας, ενώ χαρίζει ζεστασιά και δημιουργεί ευχάριστη διάθεση γιατί διώχνει τη θλίψη.

Δύο χρώματα, καθένα με τον χαρακτήρα του που όμως μαζί κάνουν το τέλειο δίδυμο! Και τώρα στον κόσμο των γεύσεων και των αρωμάτων...

Σοκολάτα και πορτοκάλι... συνδυασμός εκπληκτικός, με μοναδική γεύση και άρωμα. Ιδιαίτερα χειμωνιάτικο συνταίριασμα που θυμίζει και... λίγο ...Χριστούγεννα ενώ χρωματικά είναι απόλυτα ταιριαστός και φινετσάτος. Πώς να το κάνουμε... η σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι σικ!!!

Το ένα άρωμα αποζητά το άλλο, η μια γεύση βρίσκει το άλλο της μισό στην άλλη ... κι όταν έρχεται και το φιστίκι Αιγίνης να προσθέσει την πρασινο_φουξέ πινελιά του, τότε το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες επιδόρπιο, ελαφρύ, που γεμίζει στόμα και νου με μοσχοβολιά και νοστιμιά.

Με κάθε κουταλιά, σε επισκέπτεται πρώτα το φιστίκι σκάζοντας στο δόντι και χαρίζοντας εκείνη τη ιδιαίτερη νότα του! Ακολουθεί το πορτοκάλι και μετά η απίστευτη σοκολατένια γεύση, ελαφρά πικρή και το πάντρεμά της με τα άλλα δύο στην τελική επίγευση της απαλής κρέμας!

Το έφτιαξα την προηγούμενη Κυριακή και το απολαύσαμε μικροί και μεγάλοι έως την τελευταία του κουταλιά!! Περίμενα (χωρίς να γνωρίζω το γιατί) ότι κάτι θα περίσσευε αλλά ...τίποτε... απολύτως τίποτε!!!!

Μετά το γεύμα, μόνον άδεια ποτήρια, εκεί στον πάγκο της κουζίνας, με εμφανή τα σημάδια της ...λεηλασίας... περίμεναν, υπομονετικά, τη σειρά τους για να μπουν στο πλυντήριο πιάτων.

Σας λέω... μην αμελήσετε... δοκιμάστε αυτό το επιδόρπιο και θα καταλάβετε τί εννοώ!!

Υλικά:   [ για 6 άτομα ]

Για την κρέμα σοκολάτας

•► 120 ml γάλα με 1,5% λιπαρά
•► 300 ml κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
•► 3 κ.σ. κακάο
•► 160 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, σε κομμάτια
•► 3 κ.σ. κορν φλάουρ
•► 90 γρ. ζάχαρη
•► 2 κρόκους
•► 3 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα πορτοκαλιού

•► 700 γρ. χυμό πορτοκαλιού (περασμένο από σουρωτήρι)
•► 4 κ.σ. κόρν φλάουρ
•► 5-6 κ.σ. ζάχαρη (κανονίζουμε εμείς πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα)

Για τη διακόσμηση

•► 3 φέτες πορτοκαλιού κομμένες στη μέση
•► 2/3 φλ.τσ. ζάχαρη
•► 1/2 φλ.τσ. νερό ζεστό
•► 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο χοντροσπασμένο

Εκτέλεση:

Για την κρέμα σοκολάτας


Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και ρίχνουμε σ'αυτό το κόρν φλάουρ και το κακάο.

Χτυπάμε σε άλλο μπολ τους κρόκους έως ότου αφρίσουν και τα προσθέτουμε στο γάλα με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (ή σχεδόν).

Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε σιγανή φωτιά έτσι ώστε να πάρει μια βράση η κρέμα, χωρίς όμως να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε σ' αυτό το μείγμα και την κομμένη κουβερτούρα.

Την αφήνουμε για λίγο να λιώσει, ανακατεύουμε με το σύρμα και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, την οποία βάζουμε να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας για να μην σχηματιστεί κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς πριν την βάλουμε στο ποτήρι.

Για την κρέμα πορτοκαλιού

Στύβουμε τα πορτοκάλια και περνάμε το χυμό πορτοκαλιού από σουρωτήρι.
Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο, φυσικό χυμό πορτοκαλιού.

Παίρνουμε 1 φλ. τσ. από το χυμό και διαλύουμε μέσα σ' αυτόν το κόρν φλάουρ.
Βάζουμε το χυμό σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Ελέγχουμε εάν μας αρέσει στη γλύκα και αν θέλουμε την κρέμα πιο γλυκιά προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη.
Ανάβουμε την εστία της κουζίνας και ανακατεύουμε το χυμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ύστερα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, σε σιγανή φωτιά, έως ότου η κρέμα πήξει.
Αποσύρουμε από την εστία και καλύπτουμε πάλι με διαφανή μεμβράνη (σε επαφή με την κρέμα για να μην κάνει κρούστα) μέχρι να κρυώσει κι αυτή η κρέμα.

Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια

Βάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνουμε μέχρις ότου αρχίσει να λιώνει και να γίνεται σαν καραμέλα.

Ύστερα, προσεκτικά ρίχνουμε το ζεστό νερό και μόλις γίνει ένα καστανό σιρόπι βάζουμε μέσα τις φέτες του πορτοκαλιού, τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό και να πάρουνε ένα πιο σκούρο χρώμα που σημαίνει ότι έχουν καραμελώσει ελαφρά.

Τις βγάζουμε από το τηγανάκι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο για να τις χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα.

Σύνθεση του γλυκού

Μοιράζουμε σε ποτήρια πρώτα την κρέμα σοκολάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, περίπου.

Έπειτα, μοιράζουμε από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού και ξαναβάζουμε άλλη τόση ώρα στο ψυγείο.

Τέλος, την ώρα που θα σερβίρουμε το επιδόρπιο, διακοσμούμε κάθε ποτήρι με 1/2 φέτα πορτοκαλιού και λίγο φιστίκι Αιγίνης.






Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


tantekiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :