Ξεφυλλίζοντας τον "Γαστρονόμο" του Οκτωβρίου είδα αυτή τη συνταγή ,εκείνο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ο συνδυασμός των υλικών... χοιρινό, μήλα, κανέλα, μοσχοκάρυδο, πάπρικα!!
Και μόνο που διαβάζεις τη συνταγή... καταφθάνει σε σένα άρωμα, μοσχοβολιά κι αντίθεση γεύσεων! Κι έτσι ακριβώς είναι!
Ένας καθόλου συνηθισμένος συνδυασμός με τέλειο γευστικό αποτέλεσμα αρκεί να είσαι... ανοιχτός σε γευστικές περιπλανήσεις.
Αν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο... δοκίμασε τη συνταγή αυτή... είναι κρίμα να χάσεις τη νοστιμιά της!
Υλικά:   [ για 4 άτομα ]
Για τα κεφτεδάκια
•► 600 γρ. χοιρινός κιμάς
•► 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι
•► 4 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε νερό και καλά στυμμένες
•► 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
•► 1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
•► 1 1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
•► 4 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1/2 κ.γλ. αλάτι
•► 1 πρέζα κανέλα
Για τα μήλα
•► 3 μεγάλα μήλα (1 πράσινο + 1 κόκκινο + 1 κίτρινο)
•► 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
•► 1/2 κ.γλ. κανέλα
•► 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Για τα κεφτεδάκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί 5 κ.σ. ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο για όση ώρα αυτός προθερμαίνεται.
Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά, μακρόστενα σουτζουκάκια.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο (το ελαιόλαδο ήδη έχει ζεσταθεί) και τα τοποθετούμε τα σουτζουκάκια.
Τα γυρίζουμε γρήγορα για να σοταριστούν απ΄ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. ζεστό νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές, κυδωνάτες φέτες.
Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε τα μήλα ανάμεσα στα σουτζουκάκια, προσθέτοντας και το βούτυρο.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 30 περίπου λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να κοκκινίσουν τα μήλα και τα σουτζουκάκια.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό με πράσινη σαλάτα και τυρί.
tantekiki
Για τα κεφτεδάκια
•► 600 γρ. χοιρινός κιμάς
•► 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι
•► 4 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε νερό και καλά στυμμένες
•► 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
•► 1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
•► 1 1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
•► 4 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1/2 κ.γλ. αλάτι
•► 1 πρέζα κανέλα
Για τα μήλα
•► 3 μεγάλα μήλα (1 πράσινο + 1 κόκκινο + 1 κίτρινο)
•► 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
•► 1/2 κ.γλ. κανέλα
•► 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Για τα κεφτεδάκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί 5 κ.σ. ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο για όση ώρα αυτός προθερμαίνεται.
Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
Πλάθουμε μικρά, μακρόστενα σουτζουκάκια.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο (το ελαιόλαδο ήδη έχει ζεσταθεί) και τα τοποθετούμε τα σουτζουκάκια.
Τα γυρίζουμε γρήγορα για να σοταριστούν απ΄ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. ζεστό νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές, κυδωνάτες φέτες.
Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε τα μήλα ανάμεσα στα σουτζουκάκια, προσθέτοντας και το βούτυρο.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 30 περίπου λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να κοκκινίσουν τα μήλα και τα σουτζουκάκια.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό με πράσινη σαλάτα και τυρί.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
tantekiki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου