Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Αρωματική λεμονόπιτα !!!



Μια λεμονόπιτα Θεϊκή θα τολμήσω να πω... ο μόνος χαρακτηρισμός που της ταιριάζει αν και φοβάμαι ότι θα χαρακτηριστώ υπερβολική!

Βάση και κρέμα δεν ξεχωρίζουν, η σιροπιαστή υφή της (αν και χωρίς σιρόπι) εκπλήσσει ευχάριστα και η υπέροχη υφή της μετά από μια νύχτα στο ψυγείο μαζί με το αξεπέραστο λεμονάτο άρωμά της την κατατάσσουν στα άκρως εθιστικά γλυκά.

Δοκιμάστε την και δεν θα το μετανιώσετε !!!

Υλικά:   [ για ένα ταψί 25χ25 ]

Για τη βάση

•► 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 135 γρ. βούτυρο
•► 4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
•► Ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
•► 1 κ. σ. μαρμελάδα λεμόνι, ροδάκινο ή βερίκοκο

Για την κρέμα της γέμισης

•► 1 λεμόνι μεσαίο, ακέρωτο
•► Χυμός από 1/2 λεμόνι
•► 300 γρ. ζάχαρη
•► 120 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
•► 4 αβγά μεγάλα
•► 20 γρ. (2 κ. σ.) καλαμποκάλευρο
•► 1/4 γλ. κ. αλάτι

Διαδικασία:

Ετοιμάζουμε τη βάση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και προσθέτουμε την άχνη και το χυμό λεμονιού.
Με το μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Αρχίζοντας να ζυμώνουμε προσθέτουμε σε 2 δόσεις το αλεύρι.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Εναλλακτικά το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί που πάλι όμως το αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο.
Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού.

Αλείφουμε τη βάση με την μαρμελάδα και την ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο (χωρίς να τον σβήσουμε) και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα της γέμισης

Πλένουμε καλά το λεμόνι και κόβουμε τις άκρες του.

Κόβουμε στη μέση το λεμόνι και αν το άσπρο μέρος του είναι πιο παχύ από 5 χιλιοστά τότε το αφαιρούμε από το μισό λεμόνι.

Ύστερα, κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές ροδέλες έτσι ώστε να βγάλουμε όλα τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τις ροδέλες στο multi μαζί με το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το καλαμποκάλευρο.
Χτυπάμε καλά για να πολτοποιηθεί το λεμόνι εντελώς και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και τα 2 αυγά.

Ξαναχτυπάμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα άλλα 2 αυγά μέχρι να έχουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην βάση.

Εάν η βάση καλυφθεί εντελώς από την κρέμα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας γιατί με το ψήσιμο η κρέμα και η βάση θα ενοποιηθούν και θα έχουμε μια τάρτα που θα μοιάζει σιροπιασμένη ενώ δεν θα είναι και που η βάση της δεν θα ξεχωρίζει από την κρέμα (φωτό).

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) ή μέχρι να δούμε ότι η κρέμα έχει στερεοποιηθεί και έχει αποκτήσει καστανόξανθη κρούστα, στον αέρα.






Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Πηγή κρέμας: Περιοδικό "Κουζίνα έτσι απλά", Άκης Πετρετζίκης.

tantekiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :