Μέσα σε πνεύμα αλλαγής της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σήμερα ,σας έχω φακή με τραχανά. Δυο αγαπημένα υλικά που ενώ τα είχα στα σακουλάκια τους επάνω στο τραπέζι αυτά όρμησαν έξω και αποφασιστικά ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν μια ιδιαίτερη σούπα γεμάτη νοστιμιά και βιταμίνες !!!
Υλικά: [ για 4 άτομα ]
•► 300 γρ. φακές
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
•► 1 καρότο σε ροδέλες
•► 1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια (προαιρετικά)
•► 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
•► 2 φύλλα δάφνης
•► 4 κ.σ. τραχανά ξινό
•► 4 κ.σ. ελαιόλαδο
•► Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φακές σε λίγο ζεστό νερό και αφού τις βράσουμε για 3-4 λεπτά, τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά και τα σοτάρουμε γυρίζοντάς τα για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε την ντομάτα και 800 ml νερό.
Προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει με μισάνοιχτο καπάκι για 15 λεπτά.
Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι και προσθέτουμε τον τραχανά.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες στη συσκευασία του τραχανά αλλά και το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας).
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή !!!
Μπορούμε να της προσθέσουμε γλυκιά πάπρικα ή, αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπούκοβο.
Της ταιριάζει επίσης και το κριτσανιστό, ψημένο και ψιλοκομμένο μπέικον ή καπνιστό χοιρινό.
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
tantekiki
•► 300 γρ. φακές
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
•► 1 καρότο σε ροδέλες
•► 1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια (προαιρετικά)
•► 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
•► 2 φύλλα δάφνης
•► 4 κ.σ. τραχανά ξινό
•► 4 κ.σ. ελαιόλαδο
•► Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φακές σε λίγο ζεστό νερό και αφού τις βράσουμε για 3-4 λεπτά, τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά και τα σοτάρουμε γυρίζοντάς τα για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε την ντομάτα και 800 ml νερό.
Προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει με μισάνοιχτο καπάκι για 15 λεπτά.
Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι και προσθέτουμε τον τραχανά.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες στη συσκευασία του τραχανά αλλά και το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας).
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή !!!
Μπορούμε να της προσθέσουμε γλυκιά πάπρικα ή, αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπούκοβο.
Της ταιριάζει επίσης και το κριτσανιστό, ψημένο και ψιλοκομμένο μπέικον ή καπνιστό χοιρινό.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
tantekiki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου