Η ούρδα «το βλάχικο μανούρι» είναι ένα είδος παραδοσιακού τυριού , που παρασκευάζεται από πρόβειο ή γίδινο τυρόγαλα.
Σήμερα θα την ανακατέψουμε με διάφορα υλικά και θα φτιάξουμε ένα ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΖΕΔΑΚΙ !!!!
Υλικά:
•► 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
•► 3 κουταλιές της σούπας ούρδα
•► 1 χωριάτικο αυγό
•► 1 κουταλιά λίπος (βούτυρο ή λίγδα)
•► Ανάλογο νερό
Εκτέλεση:
Σε μπολ λιώνουμε το αλεύρι σε νερό και μετά προσθέτουμε το αυγό και την ούρδα, φτιάχνοντας ένα χυλό.
Σε τηγάνι λιώνουμε το λίπος και προσθέτουμε το χυλό μας ανακατεύοντας συνεχώς.
Περισσότερες λεπτομέρ. για την ΟΥΡΔΑ
{ ΑΝΩ φωτογρ. }
δείτε ΕΔΩ. Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii