Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Εκλέρ: τραγανές φωλίτσες
με κρέμα καφέ και γλάσο σοκολάτας !!!



Εικασίες για την ονομασία … Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ονομάστηκαν έτσι γιατί τρώγονταν σαν ... αστραπή μια και "éclair" σημαίνει αστραπή κι αυτό οφείλεται σε αστείο κάποιου ζαχαροπλάστη που τα έβλεπε να "εξαφανίζονται" αστραπιαία! Άλλοι, πάλι, υποστηρίζουν ότι οφείλουν το όνομά τους στο λαμπερό γλάσο κι άλλοι στο μακρόστενο σχήμα τους που φέρνει στο νου... αστραπή!

Όπως και νάχει... ένα εκλέρ δεν είναι ποτέ ευκαταφρόνητο! Αντίθετα, είτε στην κλασσική και διαχρονική του εκδοχή είτε σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή μια που, πλέον, υπάρχουν άπειρες παραλλαγές της γέμισης και του γλάσου που φωλιάζουν σ' αυτές τις τραγανές φωλίτσες, ένα εκλέρ είναι πάντα μια λαχταριστή πρόταση που σε προκαλεί να την γευθείς.

Ξεκινώντας λοιπόν … ακολουθήστε τα βήματα που θα διαβάσετε παρακάτω και το αποτέλεσμα θα είναι ,μια θεϊκή γεύση που γεμίζει το στόμα με τραγανή ζύμη, σαντιγύ με καφέ (η διαφορετική εκδοχή που λέγαμε πριν λίγο!) και βελούδινο γλάσο κουβερτούρας.
Αααα, και βέβαια ...κανείς δεν απαγορεύει και κανένα σουδάκι στρογγυλό σαν εκείνο των προφιτερόλ !!!

Υλικά:

Για τη ζύμη των σου


•► 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•► 150 γρ. νερό
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 1 κ.γλ. ζάχαρη
•► 50 γρ. βούτυρο
•► 3 αυγά μεγάλα

Για την κρέμα καφέ

•► 1 ½ κ.σ. καφέ στιγμιαίο με άρωμα βανίλια
•► 600 ml νερό
•► 280 γρ. ζάχαρη
•► 30 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη για νηστίσιμο)
•► 3 ½ κ.σ. κόρν φλάουρ
•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο σοκολάτας

•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 200 γρ. κουβερτούρα με 52% - 55% κακάο, σε κομμάτια
•► 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζουμε τα σου και τους δίνουμε μακρόστενο σχήμα στο μέγεθος που θέλουμε.
Αφού κρυώσουν τα ανοίγουμε   **   και τα διατηρούμε σε ένα μπολ εκτός ψυγείου.

Από την προηγούμενη, επίσης, μέρα ετοιμάζουμε και την κρέμα καφέ και την διατηρούμε σε βάζο αλλά εκτός ψυγείου.
Την μέρα που θα ετοιμάσουμε τα εκλέρ χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή.

Προσθέτουμε τη μισή ή τα 2/3 της κρέμας καφέ στην κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να γεμίσουμε τα σου.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και μόλις ζεσταθεί καλά (λίγο πριν βράσει) την αδειάζουμε επάνω στην κουβερτούρα

Αφήνουμε για λίγο ώστε η κουβερτούρα να λιώσει και μετά ομογενοποιούμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύοντας.

Αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε τα εκλέρ.
Βάζουμε τη σαντιγύ σε κορνέ και γεμίζουμε τα σου.

Τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα και με ένα κουτάλι, προσεκτικά, τα περιχύνουμε με το χλιαρό γλάσο.

Διακοσμούμε με λίγη τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα και απολαμβάνουμε.
Διατηρούνται σε αεροστεγές μπολ στο ψυγείο.

Tips:

**
  Eναλλακτικά, μπορούμε αντί να κόψουμε τα εκλέρ για να τα γεμίσουμε να κάνουμε έναν σταυρό στη βάση τους (στο κάτω μέρος) και βάζοντας στο κορνέ την ειδική "μύτη" να τα γεμίσουμε με κρέμα.








Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ

tantekiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :