Είτε σας αρέσει το κολοκύθι είτε όχι - κίτρινη κολοκύθα η” κλασσικά πράσινα κολοκυθάκια - με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε μια πίττα που θα σας ξετρελάνει.
Το μυστικό είναι ότι παίρνει την ουσία που πρέπει να πάρει απ’ το κολοκύθι και με τον καταπληκτικό συνδυασμό των απλών υλικών που χρησιμοποιεί, την αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εσείς κάλλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πράσινα κολοκύθια – αν δεν υπάρχει η κίτρινη κολοκύθα - με τον ίδιο τρόπο !!!
Υλικά:
•► ½ κιλό φύλλο κρούστας
•► 5 φλυτζάνια του τσαγιού κολοκύθι τριμμένο
•► 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 – 3 κουταλιές της σούπας χονδρό σιμιγδάλι
•► 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
•► 1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
•► 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε λεπτά - λεπτά τη φλούδα να φύγει το πράσινο.
Τρίβουμε στον ρεντέ και τα βάζουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να μαραθούν.
Τα στρίβουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι , το καρύδι , τη ζάχαρη , την κανέλλα και το λάδι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί και λίγο από το υλικό και συνεχίζουμε με λαδωμένο φύλλο και υλικό κρατώντας 3 φύλλα για το τέλος.
Τα τελευταία φύλλα για να μην χωρίζουν τα ραντίζουμε ανά ένα με νερό , όπως και το τελευταίο με το οποίο σκεπάζουμε την πίττα. Χαράζουμε την πίττα και αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε σε Προ_θερμασμένο φούρνο {{ 200 βαθμούς , Θέλει σχεδόν ½ ώρα }} μέχρι να ροδίσει η πίττα ή να σωθούν τα υγρά της.
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
monastiriaka.gr
•► ½ κιλό φύλλο κρούστας
•► 5 φλυτζάνια του τσαγιού κολοκύθι τριμμένο
•► 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 – 3 κουταλιές της σούπας χονδρό σιμιγδάλι
•► 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
•► 1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
•► 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε λεπτά - λεπτά τη φλούδα να φύγει το πράσινο.
Τρίβουμε στον ρεντέ και τα βάζουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να μαραθούν.
Τα στρίβουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι , το καρύδι , τη ζάχαρη , την κανέλλα και το λάδι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί και λίγο από το υλικό και συνεχίζουμε με λαδωμένο φύλλο και υλικό κρατώντας 3 φύλλα για το τέλος.
Τα τελευταία φύλλα για να μην χωρίζουν τα ραντίζουμε ανά ένα με νερό , όπως και το τελευταίο με το οποίο σκεπάζουμε την πίττα. Χαράζουμε την πίττα και αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε σε Προ_θερμασμένο φούρνο {{ 200 βαθμούς , Θέλει σχεδόν ½ ώρα }} μέχρι να ροδίσει η πίττα ή να σωθούν τα υγρά της.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
monastiriaka.gr