Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες της στους Αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και Αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες. Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε !!!!!!!
Υλικά:
•► 1 αβοκάντο
•► ½ κρεμμύδι ξερό
•► ½ σκελίδα σκόρδο
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 2 κ.γ. κύμινο
•► 1 ντομάτα
•► 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
•► 2 κλαδιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
•► ½ λάιμ { καρπός εσπεριδοειδούς }το χυμό και το ξύσμα
•► 2 κ.γ. φυστίκια Αιγίνης σπασμένα όχι τριμμένα (προαιρετικά)
•► αλάτι
•► πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση οριζόντια περιμετρικά του κουκουτσιού. Με τα χέρια στρίβουμε το αβοκάντο και το χωρίζουμε στα δυο.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι σπάμε το αβοκάντο. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε και μερικά χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τα σπόρια και κόβουμε σε κυβάκια 2x2 εκ.
Τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μπολ με το αβοκάντο.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τα φυστίκια και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ψημένες λεπτές πίτες.
Tip
Κοιτάξτε τα αβοκάντο να είναι ώριμα και μαλακά... Προαιρετικά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και τα σπασμένα φυστίκια, που έμενα μου άρεσε πολύ!!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
akispetretzikis.com
•► 1 αβοκάντο
•► ½ κρεμμύδι ξερό
•► ½ σκελίδα σκόρδο
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 2 κ.γ. κύμινο
•► 1 ντομάτα
•► 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
•► 2 κλαδιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
•► ½ λάιμ { καρπός εσπεριδοειδούς }το χυμό και το ξύσμα
•► 2 κ.γ. φυστίκια Αιγίνης σπασμένα όχι τριμμένα (προαιρετικά)
•► αλάτι
•► πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση οριζόντια περιμετρικά του κουκουτσιού. Με τα χέρια στρίβουμε το αβοκάντο και το χωρίζουμε στα δυο.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι σπάμε το αβοκάντο. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε και μερικά χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τα σπόρια και κόβουμε σε κυβάκια 2x2 εκ.
Τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μπολ με το αβοκάντο.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τα φυστίκια και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ψημένες λεπτές πίτες.
Tip
Κοιτάξτε τα αβοκάντο να είναι ώριμα και μαλακά... Προαιρετικά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και τα σπασμένα φυστίκια, που έμενα μου άρεσε πολύ!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου