Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Κεφτεδάκια γεμιστά ...έκπληξη !!!!



Κεφτεδάκια έκπληξη... τα σημερινά! Κεφτεδάκια που θα ικανοποιήσουν και θα τέρψουν τον ουρανίσκο μικρών και μεγάλων. Σαν μεζές αλλά και σαν γεύμα για τα μικρούλια μας που με την πρώτη δαγκωματιά θα ξετρελλαθούν με τη γέμισή τους.

Λατρεμένα και καλοκαιρινά στο τηγάνι αλλά διαχρονικά νόστιμα και πιο υγιεινά και στην άλλη τους εκδοχή... ψητά στον φούρνο και μάλιστα πιο μεγάλα σε μέγεθος για να είναι χορταστικά...

"ένα και στο χωράφι" ήταν μια έκφραση σχετική της γιαγιάς μου που, αν και δεν ήταν αγρότισσα κατ' επάγγελμα, προφανώς κάτι ήξερε. Κι αν υποφέρουμε από έλλειψη χρόνου, γίνονται εξ ίσου υπέροχα και σε ψηστιέρα.

Κι αν τα θέλουμε πιο πλούσια... μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και λίγη πιπεριά ή ένα κομματάκι ντομάτας!

ΕΔΩ σας εχω την βασική συνταγή κι από δω και μετά... φαντασία και όρεξη για γευστικά πειράματα να έχουμε και όλα μπορούν να γίνουν !!!!!!

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια


•► 500 γρ. κιμάς
•► 3 φέτες ψωμί (πάχους 2 εκ.) μουσκεμένες και στιμμένες καλά
•► 1 κ.γλ. κοφτή αλάτι
•► 1 κ.γλ. ρίγανη
•► 1 κ.γλ. σουμάκ   **   (ή κύμινο με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
•► 1 πρέζα πιπέρι
•► 1 αβγό
•► 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 2 κ.σ. ούζο
•► 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

•► 150 γρ. τυρί κρέμα (ή τυρί cheddar)

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 6-7 λεπτά έως ότου έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα.

Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, έτσι ώστε να σφίξει το μείγμα.
Σε ένα πιάτο, στρώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και βάζουμε αλεύρι.

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ανάβουμε την εστία της κουζίνας σε σιγανή προς μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, και με ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε μια ποσότητα κιμά.

Τη βάζουμε στην παλάμη μας και σχηματίζουμε ένα "πιτάκι" στρογγυλό.
Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε μια μικρή ποσότητα τυρί-κρέμα και κλείνουμε με τα χέρια μας το πιτάκι και το ζυμώνουμε σε ένα μικρό πλακέ κεφτεδάκι.

"Τυλίγουμε" το κεφτεδάκι στο αλεύρι που έχουμε βάλει στο πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσει ο κιμάς.

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας και τα βάζουμε να στραγγίξουν το λάδι τους, επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ύστερα, τα σερβίρουμε και τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατατούλες και με μια ωραία σαλατούλα.

**   Σημείωση: Τι είναι το σουμάκ: Ελάχιστα γνωστό στην Ελλάδα, το σουμάκ είναι από τα βασικά μπαχαρικά της κουζίνας των χωρών της Μέσης Ανατολής. Στο Ιράν, για παράδειγμα, θα δείτε βαζάκια με σουμάκ πάνω στο τραπέζι, δίπλα στο αλατοπίπερο.

Το σουμάκ παρασκευάζεται από τον καρπό των φυτών της οικογένειας Rhus που ευδοκιμούν σε ημιτροπικά κλίματα. Διατηρεί το βυσσινί χρώμα των ανθών του φυτού. Έχει πλούσιο άρωμα και γεύση ελαφρώς ξινή που θυμίζει λεμόνι.




Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ

tantekiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :