Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα ζυμαρικών. Μια πληθωρική και πικάντικη μακαρονάδα. Μια συνταγή που σας προτείνω ανεπιφύλακτα !!!
Υλικά:   [ για 4 άτομα ]
•► 500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
•► 100 γρ. τριμμένο τυρί
Για την σάλτσα
•► 4 ώριμες τομάτες ξεσποριασμένες – ψιλοκομμένες
•► 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
•► 100 γρ. ελιές κομμένες
•► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα σκεύος.
Βράζω τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου και σουρώνω.
Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα ανακατεύω καλά με τα υλικά της σάλτσας.
Σερβίρω προσθέτοντας το τριμμένο τυρί.
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 457kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Σημειώσεις:
Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, όπως αναφέρει και το όνομά τους, παρασκευάζονται από ολόκληρο το αλεύρι σιταριού.
Τίποτα δεν απομακρύνεται σε αυτή τη διαδικασία και έτσι τα ζυμαρικά που παρασκευάζονται από αυτό το αλεύρι έχουν περισσότερες φυσικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία.
Η επιλογή προϊόντων ολικής άλεσης, αντί των επεξεργασμένων, μειώνει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης, διαβήτη τύπου 2 και καρδιακής νόσου.
Είναι λοιπόν προτιμότερο να επιλέξουμε σπαγγέτι ολικής αλέσεως για αυτή την εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή !!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr , diettv.gr
•► 500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
•► 100 γρ. τριμμένο τυρί
Για την σάλτσα
•► 4 ώριμες τομάτες ξεσποριασμένες – ψιλοκομμένες
•► 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
•► 100 γρ. ελιές κομμένες
•► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα σκεύος.
Βράζω τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου και σουρώνω.
Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα ανακατεύω καλά με τα υλικά της σάλτσας.
Σερβίρω προσθέτοντας το τριμμένο τυρί.
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 457kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Σημειώσεις:
Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, όπως αναφέρει και το όνομά τους, παρασκευάζονται από ολόκληρο το αλεύρι σιταριού.
Τίποτα δεν απομακρύνεται σε αυτή τη διαδικασία και έτσι τα ζυμαρικά που παρασκευάζονται από αυτό το αλεύρι έχουν περισσότερες φυσικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία.
Η επιλογή προϊόντων ολικής άλεσης, αντί των επεξεργασμένων, μειώνει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης, διαβήτη τύπου 2 και καρδιακής νόσου.
Είναι λοιπόν προτιμότερο να επιλέξουμε σπαγγέτι ολικής αλέσεως για αυτή την εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή !!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr , diettv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου