Ένα πιάτο - φτιαγμένο για ΜΕΡΑΚΛΙΔΕΣ και φίνα κρασιά η'' ουζάκι - αγαπημένο, μια βελούδινη “αλοιφή”. Εκτός από πεντανόστιμο είναι και πολύ υγιεινό πιάτο καθώς περιέχει πολλές φυτικές ίνες και φυτικές πρωτεΐνες.
Το παν είναι να βρείτε καλής ποιότητας φάβα !!!
Υλικά:
•► 400 γρ. φάβα
•► 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
•► 1 λίτρο νερό (2 φορές)
•► 600 γρ. καπνιστή πέστροφα
•► 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
•► Λίγη κάπαρη
•► Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο νερό να βράσει. Ρίχνω μέσα τη φάβα για 10 λεπτά.
Σουρώνω και την ξεπλένω καλά με κρύο νερό.
Την τοποθετώ πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτω 1 λίτρο κρύο νερό και το κρεμμύδι.
Σιγοβράζω 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει όλο το νερό και να μαλακώσει.
Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος, την κρυώνω στο ψυγείο.
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 476 kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Σημειώσεις:
Η φάβα, η οποία περιλαμβάνεται στην οικογένεια των οσπρίων, χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες (Β, C, E), υδατάνθρακες και αμινοξέα.
Με τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε εδώ, προσφέρεται ένας εύκολος τρόπος ώστε να συμπεριληφθεί το ψάρι στις διατροφικές συνήθειες ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα ως τροφή.
Είναι γνωστό ότι η πέστροφα, όπως και τα άλλα ψάρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, που είναι απολύτως απαραίτητα για την υγεία μας, ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε κορεσμένα λιπαρά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr , diettv.gr
•► 400 γρ. φάβα
•► 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
•► 1 λίτρο νερό (2 φορές)
•► 600 γρ. καπνιστή πέστροφα
•► 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
•► Λίγη κάπαρη
•► Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο νερό να βράσει. Ρίχνω μέσα τη φάβα για 10 λεπτά.
Σουρώνω και την ξεπλένω καλά με κρύο νερό.
Την τοποθετώ πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτω 1 λίτρο κρύο νερό και το κρεμμύδι.
Σιγοβράζω 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει όλο το νερό και να μαλακώσει.
Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος, την κρυώνω στο ψυγείο.
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 476 kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Σημειώσεις:
Η φάβα, η οποία περιλαμβάνεται στην οικογένεια των οσπρίων, χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες (Β, C, E), υδατάνθρακες και αμινοξέα.
Με τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε εδώ, προσφέρεται ένας εύκολος τρόπος ώστε να συμπεριληφθεί το ψάρι στις διατροφικές συνήθειες ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα ως τροφή.
Είναι γνωστό ότι η πέστροφα, όπως και τα άλλα ψάρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, που είναι απολύτως απαραίτητα για την υγεία μας, ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε κορεσμένα λιπαρά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr , diettv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου