Σήμερα σας έχω μια λιχουδιά - τύπου fast foοd - ... μα τί λιχουδιά !!!!
Υλικά:   [ για 1 άτομο ]
•► 1 ψωμάκι τσιαπάτα κομμένο στη μέση
•► 1 χοιρινή παντσέτα
•► 2-3 φέτες λιαστής ντομάτας + 3-4 κ.σ. από το λάδι τους
•► 1 φέτα τυρί gouda
•► 1 φέτα καπνιστή μπριζόλα
•► 2 κ.γλ. τυρί κρέμα
•► 1 κ.γλ. μουστάρδα
•► ½ κ.γλ. μίγμα από δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη
•► Χυμό από μισό λεμόνι
•► Αλάτι και πιπέρι
•► 2 αγγουράκια τουρσί σε φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους και μόλις ζεσταθεί βάζουμε και την παντσέτα.
Την αφήνουμε να τηγανιστεί λίγο από κάθε πλευρά (ίσα ίσα να αλλάξει το χρώμα της και προσοχή δεν την τρυπάμε με το πηρούνι για να μη χάσει τα υγρά της).
Τη σβήνουμε με 1 φλ.τσ. νερό και την αφήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να βράσει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μίγμα από τα άλλα μυρωδικά (δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό).
Μόλις το νερό τελειώσει σβήνουμε την παντσέτα με το χυμό λεμονιού και την αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει πριν συνθέσουμε το σάντουιτς.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με τη μουστάρδα και το απλώνουμε στο ψωμάκι μας.
Από πάνω βάζουμε την παντσέτα, τις λιαστές ντομάτες, την καπνιστή μπριζόλα, τη φέτα από το τυρί gouda και, αν θέλουμε και τις φέτες από τα αγγουράκια τουρσί.
Πιέζουμε λίγο με το επάνω μέρος του ψωμιού και συνοδεύουμε με λίγο μαρούλι και ντομάτα.
Ταιριάζει απίστευτα με μια κρύα μπύρα αλλά κι ένα ροζέ κρασάκι δεν το ...χαλάει!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
tantekiki
•► 1 ψωμάκι τσιαπάτα κομμένο στη μέση
•► 1 χοιρινή παντσέτα
•► 2-3 φέτες λιαστής ντομάτας + 3-4 κ.σ. από το λάδι τους
•► 1 φέτα τυρί gouda
•► 1 φέτα καπνιστή μπριζόλα
•► 2 κ.γλ. τυρί κρέμα
•► 1 κ.γλ. μουστάρδα
•► ½ κ.γλ. μίγμα από δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη
•► Χυμό από μισό λεμόνι
•► Αλάτι και πιπέρι
•► 2 αγγουράκια τουρσί σε φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους και μόλις ζεσταθεί βάζουμε και την παντσέτα.
Την αφήνουμε να τηγανιστεί λίγο από κάθε πλευρά (ίσα ίσα να αλλάξει το χρώμα της και προσοχή δεν την τρυπάμε με το πηρούνι για να μη χάσει τα υγρά της).
Τη σβήνουμε με 1 φλ.τσ. νερό και την αφήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να βράσει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μίγμα από τα άλλα μυρωδικά (δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό).
Μόλις το νερό τελειώσει σβήνουμε την παντσέτα με το χυμό λεμονιού και την αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει πριν συνθέσουμε το σάντουιτς.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με τη μουστάρδα και το απλώνουμε στο ψωμάκι μας.
Από πάνω βάζουμε την παντσέτα, τις λιαστές ντομάτες, την καπνιστή μπριζόλα, τη φέτα από το τυρί gouda και, αν θέλουμε και τις φέτες από τα αγγουράκια τουρσί.
Πιέζουμε λίγο με το επάνω μέρος του ψωμιού και συνοδεύουμε με λίγο μαρούλι και ντομάτα.
Ταιριάζει απίστευτα με μια κρύα μπύρα αλλά κι ένα ροζέ κρασάκι δεν το ...χαλάει!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
tantekiki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου