Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νοστιμότατο φαγητό ,βοδινές μπριζόλες αλα φιορεντίνα !!!
Υλικά:   { για 4 μερίδες }
•► 4 βοδινές μπριζόλες (πάχους περ. 3 εκ.)
•► 4 μεγάλες ντομάτες
•► 2 κόκκινα κρεμμύδια
•► 4 κλωνάρια δενδρολίβανο
•► 4 σκελίδες σκόρδο
•► 3 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
•► 1 λεμόνι για γαρνίρισμα
•► θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C (το φούρνο αέρος στους 180 °C). Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες, τις περιχύνουμε με βραστό νερό, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις ξεφλουδίζουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε λεπτά φελιά. Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε.
Πλένουμε το δενδρολίβανο, το τινάζουμε να στεγνώσει, κόβουμε με το χέρι τις βελόνες και τις ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε στη μέση.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε καλά τις κοτολέτες και από τις δύο πλευρές. Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 0 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά προτού τις βγάλουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο, τις ελιές και τις ντομάτες.
Πλένουμε το λεμόνι, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε φέτες. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και τις σερβίρουμε.
Τις συνοδεύουμε με πατάτες (βρασμένες, κομμένες σε φέτες και σοταρισμένες στο τηγάνι) και σαλάτα ή λαχανικά της εποχής.
Χρόνος παρασκευής: περ. 25 λεπτά (χωρίς το ψήσιμο)
Διατροφικά στοιχεία Ανά μερίδα: περ. 522 kcal/2192 kJ, 67 γρ. πρωτ., 25 γρ. λιπ., 5 γρ. υδατ.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
•► 4 βοδινές μπριζόλες (πάχους περ. 3 εκ.)
•► 4 μεγάλες ντομάτες
•► 2 κόκκινα κρεμμύδια
•► 4 κλωνάρια δενδρολίβανο
•► 4 σκελίδες σκόρδο
•► 3 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
•► 1 λεμόνι για γαρνίρισμα
•► θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C (το φούρνο αέρος στους 180 °C). Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες, τις περιχύνουμε με βραστό νερό, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις ξεφλουδίζουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε λεπτά φελιά. Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε.
Πλένουμε το δενδρολίβανο, το τινάζουμε να στεγνώσει, κόβουμε με το χέρι τις βελόνες και τις ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε στη μέση.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε καλά τις κοτολέτες και από τις δύο πλευρές. Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 0 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά προτού τις βγάλουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο, τις ελιές και τις ντομάτες.
Πλένουμε το λεμόνι, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε φέτες. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και τις σερβίρουμε.
Τις συνοδεύουμε με πατάτες (βρασμένες, κομμένες σε φέτες και σοταρισμένες στο τηγάνι) και σαλάτα ή λαχανικά της εποχής.
Χρόνος παρασκευής: περ. 25 λεπτά (χωρίς το ψήσιμο)
Διατροφικά στοιχεία Ανά μερίδα: περ. 522 kcal/2192 kJ, 67 γρ. πρωτ., 25 γρ. λιπ., 5 γρ. υδατ.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου