Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σεμιφρέντο λεμόνι καρύδα
με κράμπλ καρύδας και σοκολάτα,
από την Ι. Σταμούλου και το «Sweetly» !!!



Απίθανο επιδόρπιο φτιαγμένο από βελούδινη παγωμένη κρέμα με έντονα λεμονάτη γεύση κι εξωτικό χαρακτήρα.

Κάθε μπουκιά σου αποκαλύπτει τραγανές συγκινήσεις από κράμπλ καρύδας και σοκολάτα !!!

Υλικά:   { για μια μακρόστενη φόρμα ενός λίτρου }

Για το crumble:

•► 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ξύσµα από 1 λεµόνι
•► 70γρ. ζάχαρη καστανή
•► 50γρ. καρύδα ινδική
•► 100γρ. βούτυρο LURPAK, σε κυβάκια

Για το σεμιφρέντο:

•► 400ml γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος ARLA
•► 500γρ. τυρί κρέμα ARLA
•► 2 αβγά
•► 150γρ. ζάχαρη
•► 50ml χυμό λεμονιού
•► Ξύσμα από 1-2 λεμόνια
•► 50γρ. ινδική καρύδα
•► 125γρ. κουβερτούρα

Για τη διακόσμηση:

25γρ. κουβερτούρα λιωμένη
γλυκό κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε το κράμπλ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι του φούρνου σας. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ινδική καρύδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού.

Προσθέτετε το βούτυρο και ξεκινάτε να ανακατεύετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Την τρίβετε με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Για το σεμιφρέντο: Βάζετε το χυμό του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζετε για 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε τα αβγά να χτυπιούνται στο μίξερ.

Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι όπως είναι καυτό στα αβγά σε συνεχή ροή σαν κορδόνι, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα λευκό αφράτο μείγμα.

Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την καρύδα και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε 5 λεπτά ακόμα.

Στρώνετε με 2 κομμάτια σελοφάν μια φόρμα μακρόστενη (απλή ή με κοιλότητες) και αφήνετε να εξέχει από τριγύρω. Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα. Αδειάζετε στη φόρμα το μισό μίγμα του σεμιφρέντο.

Σπάζετε το κράμπλ σε κομματάκια και αφού κρατήσετε λίγο για τη διακόσμηση, μοιράζετε το υπόλοιπο μέσα στο μίγμα της φόρμας. Ρίχνετε το υπόλοιπο μίγμα του σεμιφρέντο, μετά περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα εδώ κι εκεί και κάνετε ένα πρόχειρο ανακάτεμα. Σκεπάζετε τη φόρμα με το σελοφάν που εξέχει και αφήνετε το γλυκό στην κατάψυξη.

Όταν πήξει εντελώς το σεμιφρέντο, ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε προσεκτικά το σελοφάν. Λιώνετε στα μικροκύματα την κουβερτούρα της διακόσμησης.

Πασπαλίζετε το σεμιφρέντο με το κράμπλ και με ένα κουτάλι περιχύνετε τη λιωμένη σοκολάτα δημιουργώντας λεπτές γραμμές. Διακοσμείτε με γλυκό λεμόνι και σερβίρετε. Όποτε θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το γλυκό 5 λεπτά πριν από την κατάψυξη.



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

sokolatomania.gr , sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :