Απίθανο επιδόρπιο φτιαγμένο από βελούδινη παγωμένη κρέμα με έντονα λεμονάτη γεύση κι εξωτικό χαρακτήρα.
Κάθε μπουκιά σου αποκαλύπτει τραγανές συγκινήσεις από κράμπλ καρύδας και σοκολάτα !!!
Υλικά:   { για μια μακρόστενη φόρμα ενός λίτρου }
Για το crumble:
•► 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ξύσµα από 1 λεµόνι
•► 70γρ. ζάχαρη καστανή
•► 50γρ. καρύδα ινδική
•► 100γρ. βούτυρο LURPAK, σε κυβάκια
Για το σεμιφρέντο:
•► 400ml γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος ARLA
•► 500γρ. τυρί κρέμα ARLA
•► 2 αβγά
•► 150γρ. ζάχαρη
•► 50ml χυμό λεμονιού
•► Ξύσμα από 1-2 λεμόνια
•► 50γρ. ινδική καρύδα
•► 125γρ. κουβερτούρα
Για τη διακόσμηση:
25γρ. κουβερτούρα λιωμένη
γλυκό κουταλιού λεμόνι
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε το κράμπλ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι του φούρνου σας. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ινδική καρύδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού.
Προσθέτετε το βούτυρο και ξεκινάτε να ανακατεύετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Την τρίβετε με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Για το σεμιφρέντο: Βάζετε το χυμό του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζετε για 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε τα αβγά να χτυπιούνται στο μίξερ.
Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι όπως είναι καυτό στα αβγά σε συνεχή ροή σαν κορδόνι, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα λευκό αφράτο μείγμα.
Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την καρύδα και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε 5 λεπτά ακόμα.
Στρώνετε με 2 κομμάτια σελοφάν μια φόρμα μακρόστενη (απλή ή με κοιλότητες) και αφήνετε να εξέχει από τριγύρω. Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα. Αδειάζετε στη φόρμα το μισό μίγμα του σεμιφρέντο.
Σπάζετε το κράμπλ σε κομματάκια και αφού κρατήσετε λίγο για τη διακόσμηση, μοιράζετε το υπόλοιπο μέσα στο μίγμα της φόρμας. Ρίχνετε το υπόλοιπο μίγμα του σεμιφρέντο, μετά περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα εδώ κι εκεί και κάνετε ένα πρόχειρο ανακάτεμα. Σκεπάζετε τη φόρμα με το σελοφάν που εξέχει και αφήνετε το γλυκό στην κατάψυξη.
Όταν πήξει εντελώς το σεμιφρέντο, ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε προσεκτικά το σελοφάν. Λιώνετε στα μικροκύματα την κουβερτούρα της διακόσμησης.
Πασπαλίζετε το σεμιφρέντο με το κράμπλ και με ένα κουτάλι περιχύνετε τη λιωμένη σοκολάτα δημιουργώντας λεπτές γραμμές. Διακοσμείτε με γλυκό λεμόνι και σερβίρετε. Όποτε θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το γλυκό 5 λεπτά πριν από την κατάψυξη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
sokolatomania.gr , sweetly.gr
Για το crumble:
•► 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ξύσµα από 1 λεµόνι
•► 70γρ. ζάχαρη καστανή
•► 50γρ. καρύδα ινδική
•► 100γρ. βούτυρο LURPAK, σε κυβάκια
Για το σεμιφρέντο:
•► 400ml γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος ARLA
•► 500γρ. τυρί κρέμα ARLA
•► 2 αβγά
•► 150γρ. ζάχαρη
•► 50ml χυμό λεμονιού
•► Ξύσμα από 1-2 λεμόνια
•► 50γρ. ινδική καρύδα
•► 125γρ. κουβερτούρα
Για τη διακόσμηση:
25γρ. κουβερτούρα λιωμένη
γλυκό κουταλιού λεμόνι
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε το κράμπλ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι του φούρνου σας. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ινδική καρύδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού.
Προσθέτετε το βούτυρο και ξεκινάτε να ανακατεύετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Την τρίβετε με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Για το σεμιφρέντο: Βάζετε το χυμό του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζετε για 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε τα αβγά να χτυπιούνται στο μίξερ.
Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι όπως είναι καυτό στα αβγά σε συνεχή ροή σαν κορδόνι, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα λευκό αφράτο μείγμα.
Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την καρύδα και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε 5 λεπτά ακόμα.
Στρώνετε με 2 κομμάτια σελοφάν μια φόρμα μακρόστενη (απλή ή με κοιλότητες) και αφήνετε να εξέχει από τριγύρω. Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα. Αδειάζετε στη φόρμα το μισό μίγμα του σεμιφρέντο.
Σπάζετε το κράμπλ σε κομματάκια και αφού κρατήσετε λίγο για τη διακόσμηση, μοιράζετε το υπόλοιπο μέσα στο μίγμα της φόρμας. Ρίχνετε το υπόλοιπο μίγμα του σεμιφρέντο, μετά περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα εδώ κι εκεί και κάνετε ένα πρόχειρο ανακάτεμα. Σκεπάζετε τη φόρμα με το σελοφάν που εξέχει και αφήνετε το γλυκό στην κατάψυξη.
Όταν πήξει εντελώς το σεμιφρέντο, ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε προσεκτικά το σελοφάν. Λιώνετε στα μικροκύματα την κουβερτούρα της διακόσμησης.
Πασπαλίζετε το σεμιφρέντο με το κράμπλ και με ένα κουτάλι περιχύνετε τη λιωμένη σοκολάτα δημιουργώντας λεπτές γραμμές. Διακοσμείτε με γλυκό λεμόνι και σερβίρετε. Όποτε θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το γλυκό 5 λεπτά πριν από την κατάψυξη.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
sokolatomania.gr , sweetly.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου