Αυτό το υπέροχο ψωμάκι ,με την ιδιαίτερη γεύση και τα αγνά υλικά, θα φτιάξουμε σήμερα. Δεν είναι μόνο υγιεινό, είναι και πολύ νόστιμο !!!
Υλικά:
•► 350 γρ νερό χλιαρό
•► 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
•► 100 γρ χαρουπάλευρο
•► 350-400 γρ αλεύρι σικάλεως
•► ½ κ.γλ. κανέλα
•► 1 κ.σ. μαχλέπι σε σκόνη
•► 25 σταγόνες υγρή στέβια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.. .προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και τελευταία το χαρουπάλευρο και το αλεύρι σίκαλης σιγά-σιγά.
Ζυμώνουμε καλά και αν μας κολλάει στα χέρια δεν βάζουμε άλλο αλεύρι αλλά βρέχουμε τα χέρια μας.
Ανάβουμε τον φούρνο μας για λίγο τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα το μπολ με το ζυμάρι να φουσκώσει για 2 ώρες.
Μετά πάλι με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μπαλάκια ( για μικρά ψωμάκια) ή μια φραντζολίτσα Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε πάλι για 1 ώρα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
•► 350 γρ νερό χλιαρό
•► 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
•► 100 γρ χαρουπάλευρο
•► 350-400 γρ αλεύρι σικάλεως
•► ½ κ.γλ. κανέλα
•► 1 κ.σ. μαχλέπι σε σκόνη
•► 25 σταγόνες υγρή στέβια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.. .προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και τελευταία το χαρουπάλευρο και το αλεύρι σίκαλης σιγά-σιγά.
Ζυμώνουμε καλά και αν μας κολλάει στα χέρια δεν βάζουμε άλλο αλεύρι αλλά βρέχουμε τα χέρια μας.
Ανάβουμε τον φούρνο μας για λίγο τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα το μπολ με το ζυμάρι να φουσκώσει για 2 ώρες.
Μετά πάλι με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μπαλάκια ( για μικρά ψωμάκια) ή μια φραντζολίτσα Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε πάλι για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου