Τα παπουτσάκια είναι από τις αγαπημένες σπιτικές συνταγές Όλων Μας !!!
Ακόμα και τα παιδιά λατρεύουν το συνδυασμό της μελιτζάνας με τον κιμά – και μάλιστα από κοτόπουλο !!!!!
Υλικά:   ( για 8 κομμάτια )
•► 4 μελιτζάνες
•► ½ κιλό κιμά κοτόπουλο
•► 2 κρεμμύδια
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 φλ.τσ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
•► ½ φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 ξυλάκι κανέλα - 5 καρφάκια γαρίφαλο
•► 4 φέτες τυρί για τόστ με λίγα λιπαρά
•► αλάτι - πιπέρι - πιπέρι καγιέν
Για την μπεσαμέλ βρώμης
•► 1 ποτήρι άπαχο γάλα
•► 2 κ.σ. βρώμη περασμένη στο μούλτι (σκόνη)
•► 1 κ.σ. τριμμένο άπαχο τυράκι
•► 1 αυγό
•► αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού
•► 2 αυγά
•► 3 κ.σ. γιαούρτι
•► αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε πρώτα τις μελιτζάνες αφού κόψουμε το κοτσάνι σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νεράκι και τις αφήνουμε για 1/2 ώρα… Χύνουμε το νερό και τις κόβουμε οριζόντια.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα τοποθετούμε τις κομμένες μελιτζάνες και με ένα πινέλο τις λαδώνουμε καλά και από τις 2 πλευρές... πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά... σβήνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε μέσα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 -3 λεπτά έως να μαραθούν… Ρίχνουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια και τον κιμά κοτόπουλο… Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα , 1 φλ.τσ. νερό ,τον μαϊντανό , κανέλα και γαρίφαλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως να πιει όλα του τα υγρά.
Βγάζουμε τώρα από τον φούρνο το ταψί με τις μελιτζάνες και με ένα πιρούνι κάνουμε στο κέντρο γουβίτσα… Τις μεταφέρουμε σε άλλο ταψί χωρίς λαδόκολλα και τις γεμίζουμε με τον κιμά κοτόπουλο...
Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την μπεσαμέλ βρώμης:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα - την βρώμη - αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο - αυγό ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ανάβουμε την φωτιά… Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε έως να πήξη… Προσθέτουμε το τριμμένο τυράκι και αποσύρουμε.
Βάζουμε πάνω απο τις γεμισμένες με κιμά μελιτζάνες απο 1 κουταλιά μπεσαμέλ.
Κόβουμε τις 4 φέτες τυρί του τόστ στα 2 οπότε έχουμε 8 κομμάτια… Βάζουμε λοιπόν από 1 πάνω από την μπεσαμέλ… Τρίβουμε 1 ντομάτα σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλ.καφέ νεράκι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στο ταψί... Ψήνουμε στους 180 αέρα για 25 - 30 λεπτά..
Ένα υπέροχο και πολύ-πολύ λάιτ αγαπημένο φαγητό!!!!
Μπεσαμέλ γιαουρτιού:
… αν επιλέξουμε αντί μπεσαμέλ βρώμης να βάλουμε μπεσαμέλ γιαουρτιού τότε χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι - αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο και είναι έτοιμο (δεν βράζουμε!!)
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesgiadiabitikoys
•► 4 μελιτζάνες
•► ½ κιλό κιμά κοτόπουλο
•► 2 κρεμμύδια
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 φλ.τσ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
•► ½ φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 ξυλάκι κανέλα - 5 καρφάκια γαρίφαλο
•► 4 φέτες τυρί για τόστ με λίγα λιπαρά
•► αλάτι - πιπέρι - πιπέρι καγιέν
Για την μπεσαμέλ βρώμης
•► 1 ποτήρι άπαχο γάλα
•► 2 κ.σ. βρώμη περασμένη στο μούλτι (σκόνη)
•► 1 κ.σ. τριμμένο άπαχο τυράκι
•► 1 αυγό
•► αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού
•► 2 αυγά
•► 3 κ.σ. γιαούρτι
•► αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε πρώτα τις μελιτζάνες αφού κόψουμε το κοτσάνι σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νεράκι και τις αφήνουμε για 1/2 ώρα… Χύνουμε το νερό και τις κόβουμε οριζόντια.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα τοποθετούμε τις κομμένες μελιτζάνες και με ένα πινέλο τις λαδώνουμε καλά και από τις 2 πλευρές... πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά... σβήνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε μέσα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 -3 λεπτά έως να μαραθούν… Ρίχνουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια και τον κιμά κοτόπουλο… Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα , 1 φλ.τσ. νερό ,τον μαϊντανό , κανέλα και γαρίφαλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως να πιει όλα του τα υγρά.
Βγάζουμε τώρα από τον φούρνο το ταψί με τις μελιτζάνες και με ένα πιρούνι κάνουμε στο κέντρο γουβίτσα… Τις μεταφέρουμε σε άλλο ταψί χωρίς λαδόκολλα και τις γεμίζουμε με τον κιμά κοτόπουλο...
Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την μπεσαμέλ βρώμης:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα - την βρώμη - αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο - αυγό ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ανάβουμε την φωτιά… Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε έως να πήξη… Προσθέτουμε το τριμμένο τυράκι και αποσύρουμε.
Βάζουμε πάνω απο τις γεμισμένες με κιμά μελιτζάνες απο 1 κουταλιά μπεσαμέλ.
Κόβουμε τις 4 φέτες τυρί του τόστ στα 2 οπότε έχουμε 8 κομμάτια… Βάζουμε λοιπόν από 1 πάνω από την μπεσαμέλ… Τρίβουμε 1 ντομάτα σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλ.καφέ νεράκι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στο ταψί... Ψήνουμε στους 180 αέρα για 25 - 30 λεπτά..
Ένα υπέροχο και πολύ-πολύ λάιτ αγαπημένο φαγητό!!!!
Μπεσαμέλ γιαουρτιού:
… αν επιλέξουμε αντί μπεσαμέλ βρώμης να βάλουμε μπεσαμέλ γιαουρτιού τότε χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι - αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο και είναι έτοιμο (δεν βράζουμε!!)
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου