Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε λαχταριστές, πεντανόστιμες, γλυκές μπουκίτσες, για να καλύψουν τις λιγούρες μας και να ΜΑΣ ικανοποιήσουν την ακόρεστη τάση για ΓΛΥΚΟ !!!
Υλικά:   { Για 40 τρούφες }
•► 1 κούπα κινόα
•► 2 κούπες νερό
•► 15 χουρμάδες
•► 1/2 κούπα ταχίνι ολικής ή φυστικοβούτυρο
•► 1 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια
•► 100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
•► ½ κ.γλ. αλάτι
•► 1 κούπα καρύδα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κούπες νερό μαζί με το αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη κινόα... ανακατεύουμε σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά χωρίς να το πειράξουμε.
Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα ή τα καρύδια και τα ψιλοκόβουμε... φυλάμε το μισό για να τυλίξουμε τα τρουφάκια.
Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους βάζουμε στο μούλτι... ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη κινόα ( αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά και έχει απορροφήσει όλο το νερό) έτσι λοιπόν θα λιώσει.
Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε στο μούλτι μαζί με τους χουρμάδες το μισό αμύγδαλο ή καρύδι που έχουμε ψιλοκόψει , το μείγμα κινόα-σοκολάτα όπως είναι ζεστό και την 1/2 κούπα ταχίνι ολικής ( ή φυστικοβούτυρο )
Αρχίζουμε να τα χτυπάμε όλα μαζί ( αν δεν τα χωράει το μούλτι σας όλα βάλτε τα σε 2 δόσεις)
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά απο 1 ώρα λοιπόν πλάθουμε μπαλάκια το μισό μείγμα και τα τυλίγουμε στο αμύγδαλο ή καρύδι που έχουμε κρατήσει… τα άλλα μισά τα τυλίγουμε με την καρύδα..( ινδοκάρυδο)
Είναι ένα καταπληκτικό γλύκισμα και απόλυτα υγιεινό !!!!
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Περισσότερες λεπτομέρειες για την κινόα ΕΔΩ
syntagesgiadiabitikoys
•► 1 κούπα κινόα
•► 2 κούπες νερό
•► 15 χουρμάδες
•► 1/2 κούπα ταχίνι ολικής ή φυστικοβούτυρο
•► 1 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια
•► 100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
•► ½ κ.γλ. αλάτι
•► 1 κούπα καρύδα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κούπες νερό μαζί με το αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη κινόα... ανακατεύουμε σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά χωρίς να το πειράξουμε.
Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα ή τα καρύδια και τα ψιλοκόβουμε... φυλάμε το μισό για να τυλίξουμε τα τρουφάκια.
Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους βάζουμε στο μούλτι... ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη κινόα ( αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά και έχει απορροφήσει όλο το νερό) έτσι λοιπόν θα λιώσει.
Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε στο μούλτι μαζί με τους χουρμάδες το μισό αμύγδαλο ή καρύδι που έχουμε ψιλοκόψει , το μείγμα κινόα-σοκολάτα όπως είναι ζεστό και την 1/2 κούπα ταχίνι ολικής ( ή φυστικοβούτυρο )
Αρχίζουμε να τα χτυπάμε όλα μαζί ( αν δεν τα χωράει το μούλτι σας όλα βάλτε τα σε 2 δόσεις)
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά απο 1 ώρα λοιπόν πλάθουμε μπαλάκια το μισό μείγμα και τα τυλίγουμε στο αμύγδαλο ή καρύδι που έχουμε κρατήσει… τα άλλα μισά τα τυλίγουμε με την καρύδα..( ινδοκάρυδο)
Είναι ένα καταπληκτικό γλύκισμα και απόλυτα υγιεινό !!!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Περισσότερες λεπτομέρειες για την κινόα ΕΔΩ
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου