...για σάντουιτς ~ μπέργκερ ~ σκέτα !!!
Εύκολα και νόστιμα ψωμάκια … Η απόλυτη λύση για όλους εμάς που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το ψωμί και παχαίνουμε εξ’ αιτίας του !!!
Τα ψωμάκια αυτά, φτιάχνονται από αλεύρι πολύσπορο ολικής άλεσης και μυρωδικά !!!!!
Υλικά:
•► 1 κιλό αλεύρι πολύσπορο ολικής
•► 2 φλ.τσ. χλιαρό νερό
•► 1 φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή
•► 2 κ.γλ αλάτι
•► 1 κ.γλ. ρίγανη
•► 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
•► λίγο θυμάρι και λίγο δυόσμο
Εκτέλεση:
Πρώτα ζεσταίνουμε τον φούρνο μας στους 100 βαθμούς για 5 λεπτά και το σβήνουμε..
Θέλουμε να έχουμε ένα ζεστό μέρος για το ζυμαράκι μας ώστε να φουσκώσει..
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά... ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά
( όχι όλο μαζί) το αλάτι και όλα τα μυρωδικά
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε έως να κάνουμε μια ζύμη σφιχτή που όμως ίσως να κολλάει στα χέρια μας !!! δεν πειράζει… το αφήνουμε έτσι χωρίς να προσθέσουμε άλλο αλεύρι, το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το βάζουμε στον ζεστό μας φούρνο για 2 ώρες
Μετά από 2 ώρες το ξεφουσκώνουμε και με υγρά χέρια ή ελαφρώς λαδωμένα πλάθουμε μπαλάκια με την ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα … … τα αφήνουμε ακόμα 1 ώρα να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 170 αέρα για 50-55 λεπτά ( θέλουν χαμηλή φωτιά )
Τα αρωματικά-γευστικά ψωμάκια μας είναι έτοιμα !!!
Τα απολαμβάνουμε σκέτα με το γεύμα μας... ,σάντουιτς με τυράκι λάιτ-βραστή γαλοπούλα-ντομάτα-μαρούλι... μπέρκγερ βάζοντας μέσα μπιφτέκι & λαχανικά !!!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου