Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η τέχνη του penetration testing !!!!



Διάβασα κάπου ότι η ασφάλεια μιας πληροφοριακής υποδομής είναι τόσο αποτελεσματική όσο και η μεθοδολογία που υιοθετείται για τον έλεγχο της, το οποίο έχει αρκετά ισχυρή λογική βάση και εξηγεί την στροφή που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια στην αγορά των υπηρεσιών ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Το γνωστό σε όλους μας penetration testing , ή αλλιώς όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι περισσότεροι πλέον, ethical hacking , είναι ένας τρόπος μέσω του οποίου μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλεια του δικτύου μας και ενώ δεν είναι κάτι καινούργιο, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Συνηθίζουμε όλο και συχνότερα να αναφέρουμε σε όποιον διεξάγει ελέγχους ασφάλειας υποδομών να σκέφτεται σαν κακόβουλος χρήστης, σαν επιτιθέμενος, σαν hacker το οποίο αποτελεί και την ουσία για έναν αποτελεσματικό penetration testing.

Απλά σκέφτεσαι και ενεργείς όπως ένας πραγματικός εισβολέας ο οποίος προσπαθεί να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο σύστημα που θέλεις να ελέγξεις.

Χρησιμοποιούμε κατά κόρον τη συγκεκριμένη μεθοδολογία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που την χρησιμοποιεί και ένας κακόβουλος χρήστης, ελέγχοντας όλες τις ευπάθειες, κρίσιμες και μη, τις οποίες ξερνάνε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε (Burpsuite, Nessus κλπ.) κατά τη διενέργεια ενός ελέγχου για να δούμε αν πράγματι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις εν λόγω αδυναμίες ή αν είμαστε τελικά ασφαλής.

Ορισμένες εταιρείες προσλαμβάνουν in-house προσωπικό για να διεξάγει ελέγχους ασφάλειας ενώ αρκετές βασίζονται σε εξωτερικούς συμβούλους ασφάλειας.

Φυσικά οι περισσότερες εταιρείες αυτή τη στιγμή και όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, δεν πραγματοποιούν ελέγχους ασφάλειας στην εταιρική τους υποδομή είτε γιατί δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είτε επειδή θεωρούν ότι το penetration testing είναι κάτι αρκετά κοστοβόρο.


Οι εταιρείες εκείνες οι οποίες είναι πιστοποιημένες κατά PCI-DSS είναι φυσικά υποχρεωμένες να πραγματοποιούν ελέγχους ασφάλειας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Θα ερωτηθεί κάποιος εύλογα όμως «καλά και τόσες τράπεζες και τόσες μεγάλες εταιρείες πως πέφτουν ακόμη θύματα hacking ενώ έχουν μια ντουζίνα πιστοποιήσεις για την ασφάλεια των υποδομών τους;».

Η απάντηση είναι απλή. Αντιμετωπίζουν τον εκάστοτε έλεγχο ασφάλειας ως ακόμη ένα checkbox, χωρίς την παραμικρή καινοτομία στη μεθοδολογία. Είναι απλά κάτι ακόμη που πρέπει να κάνουν – και θα το κάνουν αλλά με την αντίστοιχη όρεξη αλλά και αποτελεσματικότητα.

Για να μην αναφερθούμε στην εγκυρότητα αρκετών πιστοποιήσεων εκεί έξω. Φυσικά η μέθοδος του checkbox μπορεί να είναι αποτελεσματική για ένα αρχικό στάδιο ελέγχου ώστε να ελεγχθούν κάποιες μη κρίσιμες ευπάθειες και ίσως κάποια λάθη ανθρώπινης λογικής, δεν αποτελεί όμως οδηγό για έναν εφ’ όλης της ύλης – ουσιαστικό penetration testing.

Σκεφτείτε ξανά λοιπόν όσοι εκεί έξω πιστεύετε ότι η πληροφοριακή σας υποδομή είναι αποτελεσματικά ασφαλής. Πάντα είναι καλό να αναρωτιόμαστε αν και κατά πόσο είμαστε ικανοποιημένοι με τους ελέγχους ασφάλειας που διεξάγουμε, γιατί πάντα ενδέχεται κάτι να μην έχει γίνει όπως πρέπει.


Δεν υπάρχουν σχόλια :