Σμυρναίικα σουτζουκάκια, ίσως η καλύτερη και πιο αγαπημένη συνταγή της Πολίτικης κουζίνας !!!
Τι ξεχωρίζει όμως τα σμυρναίικα σουτζουκάκια από οποιαδήποτε αντίστοιχη συνταγή.
Φυσικά τα μπαχαρικά, αν τα σουτζουκάκια δεν περιέχουν κύμινο και κανέλα, δεν είναι σουτζουκάκια σμυρναίικα !!!!
Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή και γευτείτε απίστευτα αφράτα και πεντανόστιμα σουτζουκάκια, με άρωμα Πόλης !!!!
Υλικά:
•► 1 κιλό κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 τριμμένο κρεμμύδι
•► 1 αβγό
•► 1 & ½ κ.γλ. κύμινο
•► 1 ντομάτα τριμμένη
•► 1 κ.σ. γιαούρτι
•► 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
•► αλάτι – πιπέρι { όσο θέλετε }
Για την Σάλτσα
•► 1 συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
•► 1 κ.γλ. κύμινο
•► ¼ κ.γλ. κανέλα { προαιρετικά }
•► ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο { προαιρετικά }
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► αλάτι-πιπέρι { όσο θέλετε }
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά του πλάθουμε και ψήνουμε στο γκριλ τα σουτζουκάκια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι - ψιλοκομμένο το σκόρδο και κάνουμε 2-3 γυρίσματα.
Προσθέτουμε το πουμαρό - αλάτι - πιπέρι - κύμινο - κανέλα & μοσχοκάρυδο { προαιρετικά } - 1 ποτήρι νερό.
Βράζουμε την σάλτσα μας για 5 λεπτά και μετά βάζουμε μέσα τα ψημένα σουτζουκάκια να βράσουν στη σάλτσα άλλα 5 λεπτά (προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί)
Σερβίρουμε με ρύζι καστανό ή πουρέ μελιτζάνας !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesgiadiabitikoys
•► 1 κιλό κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 τριμμένο κρεμμύδι
•► 1 αβγό
•► 1 & ½ κ.γλ. κύμινο
•► 1 ντομάτα τριμμένη
•► 1 κ.σ. γιαούρτι
•► 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
•► αλάτι – πιπέρι { όσο θέλετε }
Για την Σάλτσα
•► 1 συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
•► 1 κ.γλ. κύμινο
•► ¼ κ.γλ. κανέλα { προαιρετικά }
•► ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο { προαιρετικά }
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► αλάτι-πιπέρι { όσο θέλετε }
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά του πλάθουμε και ψήνουμε στο γκριλ τα σουτζουκάκια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι - ψιλοκομμένο το σκόρδο και κάνουμε 2-3 γυρίσματα.
Προσθέτουμε το πουμαρό - αλάτι - πιπέρι - κύμινο - κανέλα & μοσχοκάρυδο { προαιρετικά } - 1 ποτήρι νερό.
Βράζουμε την σάλτσα μας για 5 λεπτά και μετά βάζουμε μέσα τα ψημένα σουτζουκάκια να βράσουν στη σάλτσα άλλα 5 λεπτά (προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί)
Σερβίρουμε με ρύζι καστανό ή πουρέ μελιτζάνας !!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesgiadiabitikoys
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου