Αυτό το κέικ καρότου είναι το πιο εύκολο και νόστιμο που έχω δοκιμάσει.
Έψαχνα καιρό για μία απλή συνταγή, χωρίς τα πολλά μπαχαρικά και βήματα, αλλά με όλο το υπέροχο άρωμα και υγρασία που δίνει το καρότο στο κέικ.
Υλικά:   ( για 15 μερίδες )
Για το Κέικ
•► 220 γρ. Γιαούρτι
•► 150 γρ. Βούτυρο
•► 300 γρ. Αλεύρι πολυτελείας 55%
•► 20 γρ. (1 κουταλιά) Μπέικιν Πάουντερ
•► 300 γρ. Πράσινο μήλο σε μικρά κομμάτια
•► 80γρ. Καρότο τριμμένο
•► 7 Αυγά
•► 1 πρέζα αλάτι
•► Κανέλα σε σκόνη
Για το Σιρόπι
•► 130 γρ. Νερό
•► 31 γρ. Στέβια σε σκόνη
Εκτέλεσή κέικ:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κανέλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα αβγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Έπειτα, προσθέτουμε στο μίγμα τα κομματάκια πράσινου μήλου και το τριμμένο καρότο.
Σερβίρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 50 λεπτά.
Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε στη φόρμα του για περίπου 15-20 λεπτά να χλιάνει και έπειτα το περιχύνουμε με το σιρόπι Sweete που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Αφήνουμε το κέικ για 2 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι, έπειτα το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε.
Εκτέλεσή σιροπιού:
Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν μια βράση, το σιρόπι είναι έτοιμο.
Χρήσιμες Συμβουλές:
•► Προσοχή, την ώρα που ζεσταίνουμε το γιαούρτι, τα αβγά και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και δεν τα αφήνουμε να κάψουν. Tα θέλουμε ελαφρώς χλιαρά
•► Εάν το επιθυμούμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρότο με ξανθές σταφίδες, καθώς ταιριάζουν εξίσου γευστικά με το μήλο
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
Για το Κέικ
•► 220 γρ. Γιαούρτι
•► 150 γρ. Βούτυρο
•► 300 γρ. Αλεύρι πολυτελείας 55%
•► 20 γρ. (1 κουταλιά) Μπέικιν Πάουντερ
•► 300 γρ. Πράσινο μήλο σε μικρά κομμάτια
•► 80γρ. Καρότο τριμμένο
•► 7 Αυγά
•► 1 πρέζα αλάτι
•► Κανέλα σε σκόνη
Για το Σιρόπι
•► 130 γρ. Νερό
•► 31 γρ. Στέβια σε σκόνη
Εκτέλεσή κέικ:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κανέλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα αβγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Έπειτα, προσθέτουμε στο μίγμα τα κομματάκια πράσινου μήλου και το τριμμένο καρότο.
Σερβίρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 50 λεπτά.
Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε στη φόρμα του για περίπου 15-20 λεπτά να χλιάνει και έπειτα το περιχύνουμε με το σιρόπι Sweete που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Αφήνουμε το κέικ για 2 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι, έπειτα το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε.
Εκτέλεσή σιροπιού:
Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν μια βράση, το σιρόπι είναι έτοιμο.
Χρήσιμες Συμβουλές:
•► Προσοχή, την ώρα που ζεσταίνουμε το γιαούρτι, τα αβγά και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και δεν τα αφήνουμε να κάψουν. Tα θέλουμε ελαφρώς χλιαρά
•► Εάν το επιθυμούμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρότο με ξανθές σταφίδες, καθώς ταιριάζουν εξίσου γευστικά με το μήλο
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για την στέβια …
Link 1 , Link 2 nutrinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου