Μια ακόμη συνταγή που μετατρέπει το μοσχαράκι σε υπέροχη λιχουδιά, ιδανικά «παντρεμένη» με νόστιμα λαχανικά και ιδιαίτερα αρώματα.
Η προετοιμασία της είναι σύντομη αλλά το αποτέλεσμα κερδίζει φανατικούς οπαδούς καθώς, και αυτό το πιάτο, ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Υλικά:
•► ½ κιλό φιλέτο μοσχάρι
•► 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
•► 1 κρεμμύδι (ξερό)
•► 1 κίτρινη πιπεριά
•► 1 πορτοκαλί πιπεριά
•► 4 σκελίδες σκόρδο
•► 3 κ.γ. κόκκινο ταϊλανδέζικο τσίλι
•► 3 καρότα
•► 4 πατάτες (όχι μεγάλες )
•► ½ κύβο ζωμό λαχανικών και μισό κύβο ζωμό βοδινού
•► δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, σόγια.
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα τάπερ το κρέας, 2 σκελίδες περίπου σκόρδο, δενδρολίβανο και το αφήνουμε για 4 με 5 ώρες για να πάρει μυρωδιές το κρέας.
Ψιλοκόβω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το φιλέτο. Χοντροκόβω τις πατάτες.
Τσιγαρίζω για λίγο το κρέας. και αμέσως μετά ( μόλις πάρει λίγο χρώμα), ρίχνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, αλάτι, πιπέρι και τις πατάτες, και ανακατεύω καλά.
Συγχρόνως σε ένα μπρίκι βράζω νερό και ρίχνω τους ζωμούς με λίγο αλάτι και ανακατεύω.
Μόλις έχει πάρει λίγη βράση το κρέας και τα λαχανικά έχουν βγάλει τα ζουμιά τους ρίχνω το νερό από το μπρίκι και το αφήνω να βράσει για καμιά ώρα.
Μισή ώρα πριν τελειώσει ρίχνω τα μανιτάρια και ανακατεύω.
Έτοιμο. Φτιάχνουμε και ρύζι μπασμάτι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα στο τραπέζι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesteleies
•► ½ κιλό φιλέτο μοσχάρι
•► 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
•► 1 κρεμμύδι (ξερό)
•► 1 κίτρινη πιπεριά
•► 1 πορτοκαλί πιπεριά
•► 4 σκελίδες σκόρδο
•► 3 κ.γ. κόκκινο ταϊλανδέζικο τσίλι
•► 3 καρότα
•► 4 πατάτες (όχι μεγάλες )
•► ½ κύβο ζωμό λαχανικών και μισό κύβο ζωμό βοδινού
•► δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, σόγια.
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα τάπερ το κρέας, 2 σκελίδες περίπου σκόρδο, δενδρολίβανο και το αφήνουμε για 4 με 5 ώρες για να πάρει μυρωδιές το κρέας.
Ψιλοκόβω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το φιλέτο. Χοντροκόβω τις πατάτες.
Τσιγαρίζω για λίγο το κρέας. και αμέσως μετά ( μόλις πάρει λίγο χρώμα), ρίχνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, αλάτι, πιπέρι και τις πατάτες, και ανακατεύω καλά.
Συγχρόνως σε ένα μπρίκι βράζω νερό και ρίχνω τους ζωμούς με λίγο αλάτι και ανακατεύω.
Μόλις έχει πάρει λίγη βράση το κρέας και τα λαχανικά έχουν βγάλει τα ζουμιά τους ρίχνω το νερό από το μπρίκι και το αφήνω να βράσει για καμιά ώρα.
Μισή ώρα πριν τελειώσει ρίχνω τα μανιτάρια και ανακατεύω.
Έτοιμο. Φτιάχνουμε και ρύζι μπασμάτι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα στο τραπέζι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
syntagesteleies
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου