Αν είσαι λάτρης της πίτας τότε η συνταγή για σπανακοτυρόπιτα στριφτή με φύλλο κρούστας σε ρολό της γιαγιάς που σου παραθέτω παρακάτω είναι η ιδανική πρόταση για σπανακοτυρόπιτα σένα και την οικογένειά σου.
Είναι μία πίτα ιδιαίτερα τραγανή με πλούσια γεύση και αρώματα την οποία φτιάχνω συχνά στο σπίτι μου καθώς τα παιδιά μου αλλά και ο άντρας μου ξετρελαίνονται. Μάλιστα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και ως σνάκ των παιδιών για το σχολείο.
Δοκίμασε και εσύ την πρόταση μου χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά σου και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις με το γευστικό σου αποτέλεσμα τους πάντες. Περιμένω τα σχόλια σου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.
Υλικά:
•► 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
•► 500 γραμ. σπανάκι
•► 1 ματσάκι άνηθο
•► 1 ματσάκι μυρώνια
•► 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 200 γραμ. φέτα τριμμένη
•► 500 γραμ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με τα κρεμμύδια, το πράσο, τον άνηθο και τα μυρώνια μέχρι να μαραθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα της συσκευασίας σε ένα πάγκο και τοποθετούμε τη γέμισή μας στην άκρη κάθε φύλλου ξεχωριστά και τυλίγουμε το φύλλο δημιουργώντας ένα μπαστούνι.
Στρίβουμε το κάθε μπαστούνι σε σχήμα σαλιγκαριού και τοποθετούμε τις στριφτές πίτες μας σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Προαιρετικά πριν το ψήσιμο μπορούμε να πασπαλίσουμε κάθε στριφτάρι με λίγο σουσάμι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
nostimada.gr
•► 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
•► 500 γραμ. σπανάκι
•► 1 ματσάκι άνηθο
•► 1 ματσάκι μυρώνια
•► 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 200 γραμ. φέτα τριμμένη
•► 500 γραμ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με τα κρεμμύδια, το πράσο, τον άνηθο και τα μυρώνια μέχρι να μαραθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα της συσκευασίας σε ένα πάγκο και τοποθετούμε τη γέμισή μας στην άκρη κάθε φύλλου ξεχωριστά και τυλίγουμε το φύλλο δημιουργώντας ένα μπαστούνι.
Στρίβουμε το κάθε μπαστούνι σε σχήμα σαλιγκαριού και τοποθετούμε τις στριφτές πίτες μας σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Προαιρετικά πριν το ψήσιμο μπορούμε να πασπαλίσουμε κάθε στριφτάρι με λίγο σουσάμι.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
nostimada.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου