Μια πολύ ελαφριά, γρήγορη και ζουμερή μακαρονάδα. Η πανσέτα είναι γευστικό κομμάτι από το χοιρινό, αγοράστε πανσέτα που να μην έχει τόσο λίπος για να σας βγει πιο ελαφριά η σάλτσα!
Υλικά:   { Για 4 μερίδες }
•► 1 πακέτο ταλιατέλες
•► 600 γρ. πανσέτα σε μπουκιές χωρίς κόκκαλα
•► 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 1/2 κρεμμύδι ξερό
•► 1 κύβο από ζωμό κοτόπουλου τον φρέσκο, στα ψυγεία
•► 1 ποτηράκι λευκό κρασί
•► 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος της Νουνού με 3% λιπαρά
•► 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 3 κουταλιές ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
•► αλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένα
Εκτέλεση:
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις μπουκιές από τις πανσέτες μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας μας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 20-25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις ΚΑΤΩΘΙ οδηγίες. Κλείνουμε την εστία με το κρέας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τρίβουμε μοσχοκάρυδο και βγάζουμε με μια πιρούνα τις ταλιατέλες από την κατσαρόλα που τις βράζουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα με το κρέας. Αυτή η διαδικασία θα μας δώσει ένα πολύ αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πίνουμε ένα δροσερό λευκό κρασάκι !!!
Τεχνικές μαγειρικής (Πώς βράζουμε μακαρόνια ):
Ο βασικός κανόνας όταν βράζουμε μακαρόνια και γενικά ζυμαρικά θέλει να βάζουμε 1 λίτρο νερό για κάθε 100γρ. ζυμαρικών (δηλαδή για ένα πακέτο 500 γρ. πρέπει να χρησιμοποιούμε 5 λίτρα νερό) και 7-10 γρ. αλάτι.
Η τεχνική είναι η εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ανάλογο νερό, την καπακώνουμε και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά και συχνά για να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο μέχρι που το νερό να αρχίσει πάλι να βράζει.
Τ' αφήνουμε να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες που γράφουν στο πακέτο ή γενικά γύρω στα 7-9 λεπτά.
Κατόπιν τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι (προσοχή, δεν τους ρίχνουμε νερό γιατί χάνουν τη γεύση τους), και αν θέλουμε βάζουμε να «κάψουν» στην κατσαρόλα 1-2 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής ή βιτάμ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με κάθετες κυκλικές κινήσεις, κρατώντας από δεξιά και αριστερά την κατσαρόλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
cookstory.gr
•► 1 πακέτο ταλιατέλες
•► 600 γρ. πανσέτα σε μπουκιές χωρίς κόκκαλα
•► 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 1/2 κρεμμύδι ξερό
•► 1 κύβο από ζωμό κοτόπουλου τον φρέσκο, στα ψυγεία
•► 1 ποτηράκι λευκό κρασί
•► 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος της Νουνού με 3% λιπαρά
•► 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 3 κουταλιές ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
•► αλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένα
Εκτέλεση:
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις μπουκιές από τις πανσέτες μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας μας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 20-25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις ΚΑΤΩΘΙ οδηγίες. Κλείνουμε την εστία με το κρέας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τρίβουμε μοσχοκάρυδο και βγάζουμε με μια πιρούνα τις ταλιατέλες από την κατσαρόλα που τις βράζουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα με το κρέας. Αυτή η διαδικασία θα μας δώσει ένα πολύ αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πίνουμε ένα δροσερό λευκό κρασάκι !!!
Τεχνικές μαγειρικής (Πώς βράζουμε μακαρόνια ):
Ο βασικός κανόνας όταν βράζουμε μακαρόνια και γενικά ζυμαρικά θέλει να βάζουμε 1 λίτρο νερό για κάθε 100γρ. ζυμαρικών (δηλαδή για ένα πακέτο 500 γρ. πρέπει να χρησιμοποιούμε 5 λίτρα νερό) και 7-10 γρ. αλάτι.
Η τεχνική είναι η εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ανάλογο νερό, την καπακώνουμε και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά και συχνά για να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο μέχρι που το νερό να αρχίσει πάλι να βράζει.
Τ' αφήνουμε να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες που γράφουν στο πακέτο ή γενικά γύρω στα 7-9 λεπτά.
Κατόπιν τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι (προσοχή, δεν τους ρίχνουμε νερό γιατί χάνουν τη γεύση τους), και αν θέλουμε βάζουμε να «κάψουν» στην κατσαρόλα 1-2 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής ή βιτάμ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με κάθετες κυκλικές κινήσεις, κρατώντας από δεξιά και αριστερά την κατσαρόλα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
cookstory.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου