Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ταλιατέλες με χοιρινά πανσετάκια !!!



Μια πολύ ελαφριά, γρήγορη και ζουμερή μακαρονάδα. Η πανσέτα είναι γευστικό κομμάτι από το χοιρινό, αγοράστε πανσέτα που να μην έχει τόσο λίπος για να σας βγει πιο ελαφριά η σάλτσα!

Υλικά:   { Για 4 μερίδες }

•► 1 πακέτο ταλιατέλες
•► 600 γρ. πανσέτα σε μπουκιές χωρίς κόκκαλα
•► 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 1/2 κρεμμύδι ξερό
•► 1 κύβο από ζωμό κοτόπουλου τον φρέσκο, στα ψυγεία
•► 1 ποτηράκι λευκό κρασί
•► 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος της Νουνού με 3% λιπαρά
•► 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 3 κουταλιές ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
•► αλάτι-πιπέρι- μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένα

Εκτέλεση:

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις μπουκιές από τις πανσέτες μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας μας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 20-25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις ΚΑΤΩΘΙ οδηγίες. Κλείνουμε την εστία με το κρέας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τρίβουμε μοσχοκάρυδο και βγάζουμε με μια πιρούνα τις ταλιατέλες από την κατσαρόλα που τις βράζουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα με το κρέας. Αυτή η διαδικασία θα μας δώσει ένα πολύ αποτέλεσμα.

Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πίνουμε ένα δροσερό λευκό κρασάκι !!!

Τεχνικές μαγειρικής (Πώς βράζουμε μακαρόνια ):

Ο βασικός κανόνας όταν βράζουμε μακαρόνια και γενικά ζυμαρικά θέλει να βάζουμε 1 λίτρο νερό για κάθε 100γρ. ζυμαρικών (δηλαδή για ένα πακέτο 500 γρ. πρέπει να χρησιμοποιούμε 5 λίτρα νερό) και 7-10 γρ. αλάτι.

Η τεχνική είναι η εξής:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ανάλογο νερό, την καπακώνουμε και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά και συχνά για να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο μέχρι που το νερό να αρχίσει πάλι να βράζει.

Τ' αφήνουμε να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες που γράφουν στο πακέτο ή γενικά γύρω στα 7-9 λεπτά.

Κατόπιν τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι (προσοχή, δεν τους ρίχνουμε νερό γιατί χάνουν τη γεύση τους), και αν θέλουμε βάζουμε να «κάψουν» στην κατσαρόλα 1-2 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής ή βιτάμ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με κάθετες κυκλικές κινήσεις, κρατώντας από δεξιά και αριστερά την κατσαρόλα.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

cookstory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :